Manifestacije

PSS Poljoprivredna stanica Novi Sad-Dani polja strnih žita i herbicidnih ogleda u kukuruzu i soji.

Jun
28

PSS Novi Sad tradicionalno je i ove tekuće 2019 godine je održala  Dane polja strnih žita i herbicidnih ogleda  u kukuruzu i soji. Manifestacija Dana polja održana je 7. Juna u Kaću . I ove godine naše ogledne parcele poseto je veliki broj poljoprivrednih proizvođača, kolega iz semenskih kuća, Predstavnici Pokrajinskog skreterijata g- đa Julkica Simić, eminentni stručnjaci i predstavnici hemijskih kuća. Rukovodilac ogleda strnih žita, Sanja Mehandžić, pozdravila je prisutne goste i dala kratak osvrt na agrotehničke mere i  tehnologiju proizvodnje ozimih strnih žita.

Objavio zorica pročitaj više

PSS Zrenjanin:Održan Dan polja

Jun
23

I ove godine PSS Zrenjanin organizovala je  Dan polja strnih žita i herbicidnih tretmana na okopavinama, na oglednom polju „Zlatica“ kod Lazareva. Skupu su pored poljoprivrednih proizvođača, kolega iz struke i stučnih službi, predstavnika zadruga i udruženja poljoprivrednika,  semenskih i hemijskih kuća, prisustvovali i predstavnici Ministarstva i sekretarijata za poljoprivredu.

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Objavio ivanav pročitaj više

PSS Vrbas - održan dan polja

Jun
14

PSS Vrbas održao je 10.06. dan polja strnih žita i zaštite bilja. Danu polja prisustvovalo je oko 200 poljoprivrednika, kolega iz semenskih i hemijskih kuća, Pokrainskog sekretarijata, instituta i drugih gostiju. Manifestaciju su propratili i mediji.

 

Objavio katarinar pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica Dan polja

Jun
14

        Pss Sremska Mitrovica je održala Dan polja 13.6.2019. godine na oglednom polju Fišer. Prikazani su sortni ogledi na strnim žitima i herbicidni ogledi šećerne repe, soje i kukuruza. Osim poljoprivrednih proizvođača , među posetiocima su bili i predstavnici hemijskih i semenskih kuća, čiji su ogledi prezentovani.

 

M.Tojagić Milovanovic

Objavio mirjanatm pročitaj više

PSS SENTA: DOBAR DAN DOMAĆINE

Feb
22

Dana 6. februara 2019. godine u Domu kulture u Senti održano je naučno-stručno savetovanje ''Dobar dan domaćine'' u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta - departmana za ratarstvo iz Novog Sada. Domaćini savetovanja su bili Udruženje poljoprivrednika ''Gazdaker'' Senta, PSS Senta doo Senta i PSS Kikinda doo  Kikinda. Predavanja su održali profesori Poljoprivrednog fakulteta, a značajne informacije prezentovali su predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo iz Novog Sada i Ministarstva za rad, zapošljavanje i boračka pitanja iz Beograda.

Objavio anap pročitaj više

PSS Sombor- Održani dani pčelarstva u Bačkom Monoštoru

Jan
28

Dana,27.01.2019. sa početkom u 10h u Domu kulture, održani su dani pčelarstva u Bačkom Monoštoru. Cilj ove manifestacije pod nazivom " 20.Monoštorski dani pčelarstva" bila je edukacija i razmena iskustava pčelara, udruženja i Stručnih službi kao i unapređenje pčelarstva i lokalnog ekonomskog razvoja.Na ovoj manifestaciji, ispred PSS "Sombor"-a Smiljka Mojsović održala je predavanje o konkursima RFV za 2019.god.Manifestaciji je prisustvovalo 44 poljoprivredna proizvođača.

Objavio smiljkam pročitaj više

PSS Sremska Mitrovica - Dan polja

Sep
03

U četvrtak, 30.08.2018. godine održan je tradicionalni Dan polja jesenjih kultura. Brojni poljoprivredni proizvođači i zastupnici sorti i hibrida obišli su ogledno polje PSS Sremska MItrovica. Na oglednom polju, pored obilaska i razgledanja pojedinih ogleda, komentarisalo se stanje useva i date su procene mogućeg prinosa prikazanih sorti i hibrida.

 

Objavio zoran0601 pročitaj više

PSS Sombor - Dan polja jesenjih kultura 2018

Sep
03

Dana 31.08.2018. godine PSS Sombor je održao Dane polja jesenjih kultura. 

Skup je otvorio direktor PSS Sombor Vladimir Sabadoš, a nakon pozdravne reči domaćina skupu su se obratili zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Marko Rovčanin, načelnik odelenja za priznavanje sorti i hibrida pri Ministarstvu poljoprivrede Republike Srbije Dragan Dedić, zatim prof.dr. Ferenc Bagi ispred Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad, a Dane polja je zvanično otvorio predsednik skupštine grada Sombora prim.dr Zoran Parčetić.

Objavio zoranb pročitaj više

PSS Zrenjanin-Održan Dan polja Srednjeg Banata

Avg
23

PSS Zrenjanin je tradicionalno 21.08.2018. godine održala Dan polja jesenjih kultura na svom oglednom polju kod Zlatice. Uprkos prilično visokoj temperaturi, tokom pre podneva okupio se značajan broj proizvođača i stručnjaka.

Objavio rajacicz pročitaj više

PSS Bačka Topola- Jesenji dan polja

Avg
14

Jesenji dan polja 24.08.2018. u organizaciji PSS Bačka Topola. Početak 11 časova, mesto: ogledno polje na putu Krivaja - Gornja Rogatica.

Radovaćemo se Vašem prisustvu!

Svi zainteresovani su dobro došli!

Vidi Poziv u prilogu!

Objavio martab pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Manifestacije