Upravljanje zaštitom okoline

Odrzana radionica u Padini

Jun
26

U Padini, 19.07.2018., odrzana je radionica Upravljanja otpadom od pesticida. Otpad od pesticida predstavlja opasan otpad. Operateri koji preuzimaju opasan otpad su jedini opravdani nacin uklanjanja ambalaže od pesticida sa gazdinstva. Na radionici su predstavljeni postupci ispiranja mabalaze, odlaganja i cuuvanja do dolaska operatere  i bezbedno rukovanje pesticidima.

Maja Sudimac

Objavio majas pročitaj više

PSS Kikinda: Agrohemijska analiza i ambalažni otpad

Maj
28

U petak, 25. maja 2018. godine, sa početkom u 10 časova, u trajanju od sat vremena, u sali PSS Kikinda, savetodavci Aleksandar Pap i Živanka Špirić su održali radionicu za pet poljoprivrednih proizvođača. Tokom radionice obrađene su dve teme: "Tumačenje rezultata agrohemijskih analiza" i "Odlaganje ambalažnog otpada". 

Objavio zivankas pročitaj više

PSS Kikinda: Agrohemijska analiza i ambalažni otpad

Maj
21

U petak, 18. maja 2018. godine, sa početkom u 10 časova, u trajanju od sat vremena, u sali PSS Kikinda, savetodavci Aleksandar Pap i Živanka Špirić su održali radionicu za šest poljoprivrednih proizvođača. Tokom radionice obrađene su dve teme: "Tumačenje rezultata agrohemijskih analiza" i "Odlaganje ambalažnog otpada". 

Objavio zivankas pročitaj više

PSS Sombor - Predavanje u Edukativnom centru PSS Sombora

Mart
27

Dana 27.03.2018 sa početkom u 09.30 časova u prostorijama PSS Sombora u Somboru , održano je predavanje iz oblasti zaštite životne sredine. Savetodavci PSS Sombora, zajedno sa pretstavnicima JP Vojvodinašume su upoznali učenike srednje škole "Sveti Sava", smera Ekologija i zaštita životne sredina sa problemima očuvanja iste.Predavači, savetodavci su održali predavanje na teme;  Jelena Perenčević - " Pravilna upotreba pesticida", Zoran Stojšić "Sistem pravilnog zbrinjavanja ambalažnog otpada". Na predavanju je bilo prisutno 106 osoba.

Objavio stojsicz pročitaj više

PSS KIKINDA: održana predavanja u Sajanu

Jan
30

Savetodavci PSS Kikinda su u ponedeljak 29.01.2018. godine sa početkom u 12 h održali predavanja u vatrogasnom domu u Sajanu. Predavanjima je prisustvovalo 13 poljoprivrednih proizvodjača. Teme su bile:

1.IPARD program u 2018. - Mirjana Tomić

2. Skladištenje stajnjaka - Gordana Olajić

3. Prihrana ozimih useva - Aleksandar Pap

4. Bolesti strnih žita - Živanka Špirić.

 

Objavio mirjanat pročitaj više

Predavanje u Crepaji

Dec
29

U naseljenom mestu Crepaja, u Kovačičkoj opštini,. 28. decembra 2017. godine, na poljoprivrednom gazdinstvu Jugoslava Krčadinca, održano je predavanje na temu "klimatske priomene i poljoprireda".

Objavio vladanu pročitaj više

Održanio predavanje o uticaju klimatskih promena na poljoprivredu

Dec
18

U Pančevu, u restoranu Čile 14.decembra 2017. godine održano je predavanje. Tom prilikom obrađena je tema "uticaj klimatskih priomena na poljopriredu".

Objavio vladanu pročitaj više

Odrzana radionica o Heliosecu

Jun
29

U cetvrtak 29.6.2017. odrzana je radionica na O.polju PSS Instituta Tamis o sistemu zbrinjavanja  otpada od pesticida. Posebno je bilo predstavljeno ispiranje prskalica i sakupljanje tecnosti u Heliosec kao i mogucnost primene istog na poljoprivrednim gazdinstvima.

Savetodavac Maja Sudimac

Objavio majas pročitaj više

Odrzana radionica o praznoj ambalazi pesticida

Jun
22

U Crepaji, 22.6.2017. odrzana je radionica o načinu   ispiranja ambalaže  pesticida, bezbednom zbrinjavanju, čuvanju i predavanju ambalaže nadležnim operaterima. U Crepaji će se prikupljanje pesticida obaviti 19.jula 2017. od 13 do 15h. Na danasnjoj radionici sa predstavnicima mesne zajednice i većih apoteka dogovoren je način sprovođenja i oglašavanja akcije.

Savetodavac

Maja Sudimac

Objavio majas pročitaj više

RASPORED PREUZIMANJA AMBALAŽE OD PESTICIDA

Maj
30

RASPORED PREUZIMANJA AMBALAŽE OD SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA NA TERITORIJI PANČEVO, ALIBUNAR, KOVAČICA, OPOVO

Objavio majas pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Upravljanje zaštitom okoline