Obnovljivi izvori energije i resursi

Бесповратна средства за "паметне" градове који користе обновљиве изворе енергије

Jan
09

Eврoпскa униja oбjaвилa je кoнкурс, у oквиру прoгрaмa “Хoризoнт 2018-2020”, зa прeдлoгe прojeкaтa пoсвeћeних пaмeтним грaдoвимa, пaмeтним eнeргeтским систeмимa и oбнoвљивим гoривимa сa рoкoм зa пoднoшeњe приjaвa дo 5. aприлa. Aлбaниja, Бoснa и Хeрцeгoвинa, Бившa Jугoслoвeнскa Рeпубликa Maкeдoниja, Кoсoвo*, Црнa Гoрa и Србиja су мeђу зeмљaмa кoje имajу прaвo нa финaнсирaњe.

Укупaн буџeт зa кoнкурс je 138,3 милиoнa eврa, a приjaвљивaњe зaинтeрeсoвaних je пoчeлo 5. дeцeмбрa.

Objavio ugljesat pročitaj više

Održano predavanje u Bačkoj Topoli

Jun
06

Savetodavci PSS Bačka Topola održali su predavanje u Bačkoj Topoli 04. juna  2016. godine u period od 11,00 do 12,10  časova u sali Skupštine opštine . Teme predavanja su bile:

  1. Poljoprivredna bio gas postrojenja - dipl.ing Predrag Ivančević
  2. Melioracije pašnjaka - dipl.ing Dragan Kljajić

Na predavanju je bilo prisutno 42 poljoprivredna proizvođača.

Objavio dragank pročitaj više

PSS "Sremska Mitrovica"- Održana radionica u Gibarcu

Maj
17

17.05.2016.godine  u Gibarcu,na gazdinstvu Aleksandra Bjelića održana je radionica sa temom Biogasna postrojenja.

Radionici je prisustvovalo 4 poljoprivrednika.Radionicu održao Željko Graovac.

Objavio zeljkog pročitaj više

PSS Sombor: Završen 12. seminar farmera na Tari

Feb
01

12. zimski seminar farmera u organizaciji Kluba 100P+, koji se održavao od 24 – 30 januara 2016. godine u hotelu Omorika na Tari uspešno je završen. Preko 400 učesnika tokom trajanja seminara imali su priliku da se informišu iz različitih oblasti. Na seminaru je uz predstavnike MPZŽS, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, stručnjaka SEEDEV-a, predstavnika Produktne berze, banaka i osiguravajućih društava učestvovao velik broj autora iz raznih oblasti poljoprivrede, bankarstva i osiguranja.

Objavio branislavo pročitaj više

Bespovratna sredstva za solarnu energiju za navodnjavanje

Dec
17

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine objavio je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke opreme za proizvodnju solarne energije u zalivnim sistemima.

Pravo učešća na konkursu i namene za koje se mogu koristiti sredstva

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica – nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine u cilju realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima.

Objavio miland pročitaj više

Dodela podsticajnih sredstava za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine

Dec
14

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, na osnovu Zakona o prestanku važenja Zakona o Fondu za zaštitu životne sredine raspisuje:

Javni konkurs za dodelu podsticajnih sredstava

1. Predmet konkursa

Predmet konkursa je dodela podsticajnih sredstava za ponovnu upotrebu i iskorišćavanje otpada kao sekundarne sirovine ili za dobijanje energije i za proizvodnju kesa – tregerica za višekratnu upotrebu za 2015. godinu.

Objavio huanitam pročitaj više

PSS Novi Sad:Održan seminar u Privrednoj komori Vojvodine U Novom Sadu

Sep
27

U Privrednoj komori Vojvodine 23.09.2015. godine u vremenu od 9:00-15:00 h u Novom Sadu održan je seminar o proizvodnji i korišćenju biogas energije u na farmama srednje veličine u Republici Srbiji i Nemačkoj. Prezentaciju je organizovao GEZ DKTI program "Razvoj održivog razvoja tržišta bioenergije u Srbiji“. Prezentaciju su predstaviti nemački i srpski stručnjaci, koji su predstavili tehničke uslove i finansijske mogućnosti za izgradnju biogas postrojenja u Srbiji.

Objavio zorann pročitaj više

PSS "Novi Sad": Mala biogas postrojenja za farme srednje veličine u Srbiji kao dodatni izvor prihoda

Sep
22

PSS "Novi Sad" obaveštava i poziva zainteresovane farmere da prisustvuju  prezentaciji:"Mala biogas postrojenja za farme srednje veličine u Srbiji kao dodatni izvor prihoda". Prezentacija će se održati 23.09.2015. godine u Privrednoj komori Vojvodine u vremenu od 9:00-15:00 h u Novom Sadu, Hajduk Veljkova 11. Privredna komora Vojvodine, Velika sala III sprat. Prezentaciju organizuje GEZ DKTI program "Razvoj održivog razvoja tržišta bioenergije u Srbiji“.

Objavio zorann pročitaj više

PSS Ruma:Nema više bacanja hrane: Francuski supermarketi će morati da doniraju neprodatu hranu

Jun
01

Zakon striktno zabranjuje uništavanje neprodate hrane. Veliki supermarketi bit će obavezni potpisati ugovor s dobrotvornim organizacijama kojima će donirati ovakvu vrstu hrane. Ako neka pravna osoba odbije da se povinuje ovim odredbama moraće platiti kaznu u iznosu od 75.000 evra ili dve godine zatvora.

Objavio sandak pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Obnovljivi izvori energije i resursi