Biznis

PSS ‚‚Şremska Mitrovica‚‚‚- AGROSIRM - SREMSKI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Jun
10

Predhodni vikend (od 8. juna do 9. juna) na sremskomitrovačkom hipodromu održan je drugi po redu poljoprivredni sajam pod nazivom ‚‚AgroSirm‚‚.

Poljoprivredni sajam je otvorio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović.

Na sajmu se moglo videti sve iz svere poljoprivrede, ali ipak najviše pažnje su privukli štandovi udruženja iz Opštine Sremska Mitrovica sa prepoznatljivim proizvodima iz Srema.

Među učesnicima sajma bila je i PSS Sremska Mitrovica koja je posetiocima prezentovala oblasti svog delovanja.

Objavio zeljkog pročitaj više

PSS ‚‚Şremska Mitrovica‚‚‚- AGROSIRM - SREMSKI POLJOPRIVREDNI SAJAM

Jun
06

U Sremskoj Mitrovici 8. i 9. juna 2019. godine na hipordomu održaće se sremski poljoprivredni sajam.

Na sajmu će se predstaviti pored stručnih službi koje su u poljoprivredi i firme za proizvodnju poljoprivrednih mašina, semenske kuće, kuće za proizvodnju stočne hrane, udruženja sa prostora Sremske Mitrovice, turističke organizacije i drugi.

Objavio zeljkog pročitaj više

PSS Sremska Mitrovica - Održano predavanje u Ležimiru

Feb
08

Dana 08.02.2017. godine sa početkom u 12 sati održano je predavanje u Ležimiru u prostorijama osnovne škole . Prisustvovalo je 20 poljoprivrednih proizvođača koji su pratili sledeće teme iz oblasti ratarstva, voćarstva,zaštite bilja i predavanje o IPARD 2: - Šta proizvoditi i kako - Z. Martinović - Zaštita pšenice - S. Mišković - Bezbedna primena pesticida - M. M. Tojagić - Tehnologija proizvodnje kukuruza - V. Marić - Tehnologija proizvodnje soje - J. Bojić - Dejan Suvić- Tehnologija proizvodnje grožđa - IPARD 2 - Ž. Graovac

Objavio zeljkog pročitaj više

PSS Sombor: Završen 12. seminar farmera na Tari

Feb
01

12. zimski seminar farmera u organizaciji Kluba 100P+, koji se održavao od 24 – 30 januara 2016. godine u hotelu Omorika na Tari uspešno je završen. Preko 400 učesnika tokom trajanja seminara imali su priliku da se informišu iz različitih oblasti. Na seminaru je uz predstavnike MPZŽS, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, stručnjaka SEEDEV-a, predstavnika Produktne berze, banaka i osiguravajućih društava učestvovao velik broj autora iz raznih oblasti poljoprivrede, bankarstva i osiguranja.

Objavio branislavo pročitaj više

PSS Sombor: Konferencija "Mladi i agrobiznis" - III dan

Jan
28

Završnog dana konferencije "Mladi i agrobiznis" učesnici su mogli da čuju teme vezane za stočarstvo. Ispred PSS Sombor savetodavac Zvonko Džeba je govorio o Organskoj stočarskoj proizvodnji, savetodavac Zoran Stojšić je prezentovao sledeće teme: Statistički pokazatelji na teritoriji PSS Sombor i Uticaj načina ishrane svinja na procenat mesa.

Objavio zvonkodz pročitaj više

PSS Sombor - Konferencija za mlade „Mladi i agrobiznis“ - II dan

Jan
25

Somborski omladinski boom u saradnji sa Somborskim edukativnim centrom i Poljoprivrednom stručnom službom Sombor u prostorijama Edukativnog centra PSS-a u periodu od 22. do 24. januara organizovao je konferenciju za mlade o agrobiznisu pod nazivom "Mladi i agrobiznis"!

Ciljna grupa konferencije su potencijalno mladi agrobiznismeni, a cilj konferencije je motivisanje mladih za pokretanje agrobiznisa putem upoznavanja sa primerima dobre prakse i edukacija o mogućnostima, prilikama i fondovima koji podržavaju razvoj istog u našem regionu.

Objavio stojsicz pročitaj više

PSS Vršac: Program sticanja praktičnih znanja i veština

Dec
02

Program sticanja praktičnih znanja i veština podrazumeva sticanje posebnih praktičnih znanja i veština nezaposlenog za rad u struci, bez zasnivanja radnog odnosa. Stručna praksa traje 6 meseci i namenjena je nezaposlenima sa srednjim, višim i visokim obrazovanjem koja nisu sticala praktična znanja i veštine u zanimanju ili su ista sticala u periodu kraćem od 6 meseci. Nezaposleni koji su u zanimanju sticali praktična znanja i veštine kraće od 6 meseci, u program se uključuju za preostali period do 6 meseci.

Objavio huanitam pročitaj više

PSS Sombor-Održano predavanje na temu berzanskog poslovanja

Okt
16

U Edukativnom centru u Somboru 14.10.2015 održano je predavanje na temu poslovanja na berzama. Predavanje je organizovano u saradnji PSS Sombor, Rotari kluba Sombor i RegionalnePrivredne Komore Sombor. Predavanje je održao Karolj Kunoš, ispred Forex Berze. Nakon predavanja gost iz Mađarske odgovarao je na brojna pitanja prisutnih.

Objavio jelenai pročitaj više

Zelena prognoza:"Jačanje upravljačkih sposobnosti poljoprivrednika" - emisija od 17.09.2015.

Sep
18

Zelena prognoza: "Jačanje upravljačkih sposobnosti poljoprivrednika" - Video RT Vojvodina

Objavio zorica pročitaj više

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava po Projektu podrške ženskom preduzetništvu u 2015. godini

Avg
12

Projekat podrške ženskom preduzetništvu u 2015. godini (dalje:Projekat) realizuje Nacionalna agencija za regionalni razvoj u okviru Programa podrške daljem razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga u 2015. godini u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama.

Osnovni cilj Projekta je razvoj ženskog preduzetništva u smislu povećanja broja žena u biznisu, veće vidljivosti uspešnih žena - preduzetnica i uspešnog preduzetništva uopšte, jačanja motivacije preduzetnica za unapređenje poslovanja, a kroz davanje bespovratnih finansijskih sredstava.

Objavio huanitam pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Biznis