Finansijski izvori i lokalne zajednice (projekti)

PSS RUMA Predavanje u Klenku

Mart
02

U Klenku  je,  26.02.2020. od 18 do 20 h, u  osnovnoj školi, održano predavanje za poljoprivredne proizvođače o aktuelnostima u poljoprivredi.

Savetodavci PSS Ruma su obradili teme iz oblasti  stočarstva, zaštite bilja i agroekonomije:

Objavio sandak pročitaj više

PSS Sombor - Poseta pomoćnika ministra i tribina za poljoprivrednike

Sep
18

27.09.2019. godine pomoćnik ministra poljoprivreda zadužen za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević sa svojim saradnicima Veljkom Đorđevićem i Branislavom Veljkovićem bio je u poseti  PSS Sombor. 

Objavio zoranb pročitaj više

PSS Subotica: O socijalnom preduzetnišvu

Dec
22

SOCIJALNO PREDUZETNIŠTVO
Termini “socijalno preduzetništvo“, „socijalno preduzeće“ i „socijalna kooperativa“ ključni su teorijski termini u području „socijalne ekonomije“.
Koncept socijalne ekonomije obuhvata različite ekonomske inicijative koje ne teže prevashodno ostvarivanju profita već su usmerene ka ostvarivanju javnog interesa ili nteresa određenih socijalno isključenih grupa stanovništva.

Objavio anicam pročitaj više

PSS Sombor - Održano predavanje u Aleksa Šantiću

Mart
03

28.01. sa početkom u 18h u MZ Aleksa Šantić održano je predavanje za poljoprivredne proizvođače. Predavanje je organizovano u saradnji PSS Sombor i Agriser iz Aleksa Šantića. Savetodavac Zvonko Džeba je prezentovao temu Mogućnosti unapređenja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja na području grada Sombora. Predstavnici Agriser kompanije su prezentovali mogućnosti koperacije u proizvodnji lešnika i konkretne preporuke za zasnivanje proizvodnje. Predavanju je prisustvovalo 18 poljoprivrednih proizvođača. Nakon predavanja je usledila aktivna diskusija.

Objavio zvonkodz pročitaj više

PSS Sremska Mitrovica: Održana zimska škola za poljoprivrednike U Binguli

Jan
26

Savetodavci PSS ''Sremska Mitrovica'' su 22.01.2016. godine, u  Binguli, održali predavanje na kojem su poljoprivredne proizvođače upoznali sa rezultatima ogleda na oglednim parcelama PSS ''Sremska Mitrovica''. Poljoprivrednicima je radi podsećanja predočen značaj pojedinih tehnoloških operacija u proizvodnji pojedinih  ratarskih i voćarskih kultura, a istovremeno su i upoznati i sa novim tehnološkim rešenjima koja mogu povećati prinose pojedinih kultura. 

Objavio lalea pročitaj više

Tender za dodelu beskamatnih kredita za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu u 2015/2016 godini

Dec
03

Društvo “Srpsko – Arapskog Prijateljstva”, Kneginje Zorke br. 2  iz Beograda Vas obaveštava da će vršiti raspisivanje tendera za dodelu beskamatnih kredita za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu u 2015/2016 godini, te Vas molimo da nam u najkraćem roku, najkasnije do petka 04.12.2015. godine, zainteresovana poljoprivredna gazdinstva dostave podatke putem emaila: dsap.fond@gmail.com

Objavio zorica pročitaj više

Otvoren konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom

Avg
06

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Objavio huanitam pročitaj više
Objavio dragank pročitaj više

Bespovratna sredstva za priklјučnu mehanizaciju i opremu Ministarstva polјoprivrede u 2015-oj godini

Maj
05

Pravilnikom o podsticajima za podršku investicijama u primarnu polјoprivrednu proizvodnju („Službeni glasnik RS”, broj 105/14 od 03.10.2014. godine)definisana su bespovratna sredstva koja se mogu dobiti u:

Primarnoj proizvodnji bilјnih kultura: žitarica, industrijskog bilјa, aromatičnog i lekovitog bilјa, povrća, voća, grožđa, cveća.

Objavio zorica pročitaj više

Konkurs za raspodelu sredstava za očuvanje i održivo korišćenje genetskih resursa domaćih životinja u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini za 2015. godinu

Apr
24

Cilј konkursa je očuvanje i održivo korišćenje genetskih resursa domaćih životinja, povećanjem broja grla stoke i unapređivanjem načina smeštaja, ishrane i nege ugroženih autohtonih rasa domaćih životinja, odnosno čuvanje i održavanje nacionalne i rezervne kolekcije u semenu (za potrebe banke gena).

Tekst konkursa     Prijava

Objavio zorica pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Finansijski izvori i lokalne zajednice (projekti)