Zajednica i ekonomija

Objavio zorica pročitaj više

PSS Vršac: Uticaj đubrenja na kvalitet proizvoda

Sep
29

Kvalitet proizvoda ratarskih i povrtarskih biljaka prvenstveno određuju njihov hemijski sastav, a u nekih vrsta pored toga i boja, veličina, aroma i dr. Ove osobine su prvenstveno genetski uslovljene, medjutim, na njih mogu da utiču i ekološki činioci, a u sklopu toga agrotehničke mere, među kojima posebno treba istaći dejstvo đubrenja. Mineralna đubriva zavisno od doze, vrste, vremena upotrebe, odnosi pojedinih hraniva mogu da poboljšaju, ali u slucaju njihove nestručne primene da pogoršaju kvalitet proizvoda.

Objavio bozidarp pročitaj više

PSS Vršac: Primena mineralnih đubriva i zaštita životne sredine

Sep
29

Mineralna đubriva, psebno azotna, ukoliko se nestručno primene mogu da ugrožavaju životnu sredinu. Stoga je pri đubrenju potrebno strogo voditi računa kako o osobinama zemljista tako i o potrebama biljaka u pojedinim hranljivim elementima.

Objavio bozidarp pročitaj više

Zelena prognoza:"Jačanje upravljačkih sposobnosti poljoprivrednika" - emisija od 17.09.2015.

Sep
18

Zelena prognoza: "Jačanje upravljačkih sposobnosti poljoprivrednika" - Video RT Vojvodina

Objavio zorica pročitaj više

Konkurs za dodelu sredstava za održavanje tradicionalnih manifestacija u 2015. godini na teritoriji AP Vojvodine

Apr
24

Predmet konkursa je dodela sredstava kojima će se sufinansirati organizovanje tradicionalnih manifestacija u 2015. godini, na teritoriji AP Vojvodine, s cilјem jačanja i podizanja kapaciteta ruralne sredine, povezivanja polјoprivrednika, promocije ruralne sredine i polјoprivrednih  proizvoda radi bolјeg pozicioniranja na tržištu.

Objavio zorica pročitaj više

Edukativni centar: Modul - Integrisano upravljanje pesticidima i bezbednošću hrane

Mart
24

Oblast:  Zaštita  bilja

Mesto održavanja: Sremski Karlovci 3.12.2014.

Gosti: Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Predsednik Opštine Sremski Karlovci, Ambasador Kraljevine Holandije, Ataše za poljoprivredu Kraljevine Holandije

Predavači Martin Wegen, Adrian van den Bosch

Broj prisutnih,71

Opis modula

Objavio zorica pročitaj više

PSS Vrbas:Drljan-Mileševo, Poljanice - obnova i registracija gazdinstava

Mart
13

U Opštini Bečej, 12.03.2015. u mesnim kancelarijama Drljan - Mileševo i Poljanice, savetodavaci PSS Vrbasa Vladimir Rankov i Biljana Dobranić pomagali su poljoprivrednim proizvođačima u popuni obrazaca za obnovu i prijavu novih poljoprivrednih gazdinstava. Odziv je bio dobar, a pomoć su tražila staračka domaćinstva kao i mladi poljoprivredni proizvođači, i domaćinstva koja prvi put registruju poljoprivredno gazdinstvo. Smatram da je ova akcija PSS Vrbasa u Opštini Bečej izuzetno korisna za poljoprivredne proizvođače

Objavio rankovv pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Zajednica i ekonomija