Proizvodnja vina i rakije

PSS Zrenjanin: Održano predavanje u Kumanima.

Mart
06

Savetodavci PSS Zrenjanin održali su 20.02.2020. godine u mesnoj zajednici Kumane predavanje za 17 poljoprivrednih proizvođača. Teme predavanja su bile:

1) Bjelić I.: Problemi u proizvodnji ratarskih useva.

2) Marković D.: Podsticaji Republike Srbije, konkursi APV i IPARD II.

3) Sinđić M.: Proizvodnja jakih alkoholnih pića na malom gazdinstvu.

Objavio bjelici pročitaj više

Održano predavanje u Kisaču

Mart
02

Dana 06.02.2020. godine održano predavanje u Kisaču u prostorijama PZ "Profortun" Predavači su bili Sanja Mehandžić Stanišić, Tatomir Srđanov i Milan Delić.

Teme predavannja su : 

1.  Prehrana pšenice azotom

2. preporuka sortimenta kukuruza

3. Zakonska regulativa za proizvodnju konoplje

4. IPARD i nacionalne mere podsticaja

5. Bezbedna primena pesticida

Objavio miland pročitaj više

Radionica ''Dohrana kvasaca tokom fermentacije''

Sep
26

U utorak 24.09.2019 održala se radionica u prostorijama Enološke stanice sa temom: ''Dohrana kvasaca tokom fermentacije''.

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Radionica ''Određivanje vremena završetka fermentacije

Sep
20

U sredu 18.09.2019 održala se radionica u gazdinstvu Slavka Talpeša sa temom: ''Određivanje vremena završetka fermentacije''.

Radionicu držao savetodavac Čejić Vladimir

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Upotreba enzima i kvasaca u proizvodnji rakije

Avg
15

Upotreba enzima i kvasaca u proizvodnji rakije

 

Jedno od najspornijih pitanja u vezi sa primenom enzima i kvasaca u proizvodnji rakije jeste da li je tu reč o hemiji i da li se upotrebom ovih sredstava zapravo udaljavamo od onoga što se zove prirodna rakija? Odgovor je naravno:  ‘’Ne. Nije reč o hemiji!’’

Zapravo preciznije rečeno radi se o biohemiji, a biohemijski procesi se odvijaju svuda u prirodi pa čak i u nama.

ENZIMI

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Radionica ''Korekcija kiselosti kod rakije''

Avg
02

29.07.2019 u prostorijama gazdinstva Slobodan Rajter održala se radionica sa temom ''Korekcija kiselosti kod rakije''. Radionicu je vodio savetodavac Čejić Vladimir i njoj je prisustvovalo 5 učesnika.

dipl.ing. Čejić Vladimir

Objavio vladimir.cejic pročitaj više
Objavio vladimir.cejic pročitaj više
Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Degustacija vina

Maj
17

Degustacija vina

Čovek u početku svog  ličnog druženja sa vinom često pomisli kako je svako vino slično jedno drugome. Međutim vremenom počinju da se otkrivaju tajne boja, mirisa i  ukusa sakrivenih u do sada barem poznatih preko 2000 sastojaka vina. Tako čovek demantujući sebe sa početka ovog iskustva kreće u jednu čulnu avanturu koju mu donosi probanje svakog novog vina i vremenom počinje da otkriva tajne koje  ga motivišu da traži za sebe vino koje je poput simfonije i u kome je svaki ‘’ton’’ na svome mestu.

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Proizvodnja vina i rakije