Proizvodnja vina i rakije

Održano predavanje ''Proizvodnja voćnih rakija''

Mart
30

12.03.2018. godine  održalo se predavanje u Jasenovu u sali lovačkog doma sa početkom u 10.15 sati i u lovačkom domu u Dupljaji od 13H, sa temom ''proizvodnja voćnih rakija''. Predavanje održao dipl. ing.

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Održano predavanje ''Prezentacija rezultata Sv. Trifun u Poljoprivrednoj školi''

Mart
27

U četvrtak 15.03.2018. godine  održano je predavanje u Poljoprivrednoj školi sa početkom u 17.00 sati, sa temom ''Prezentacija rezultata takmičenja Sv Trifun 2018''. Na predavanju koje je  držao dipl. ing.

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Predavanje u Miletičevu

Mart
27

U sredu 28.02.2018. godine  održano je predavanje u Miletićevu u sali mesne zajednice sa početkom, sa temom ''proizvodnja voćnih rakija''. Predavanje održao dipl. ing. Čejić Vladimir. Prisustvovalo je 12 proizvođača.

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Sazrevanje vina

Feb
27

Sazrevanje vina

 

U prvim mesecima u godini vino iz prošlogodišnje berbe je već uveliko pretočeno bar jedanput nakon završene fermentaceije, a neka i dva puta. Vina su još uvek mlada i lepršava po svojim svojstvima ali postepeno ulaze u svoj ciklus sazrevanja. Kako će se vino razvijati i štititi zavisi ne samo od temperature podruma i kvaliteta sudova već uveliko i od zaštite od oksidacionih procesa i mikrobioloških promena. Najpoznatije sredstvo koje nam to omogućava je upravo sumpor-dioksid.

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

DEGUSTACIJA VINA

Feb
20

DEGUSTACIJA VINA
 

Iako berba groždja, u uzem smislu, ne spada u proizvodnju vina, ipak se ona ne može potpuno odvojeno posmatrati, jer berbom vinskog grožđa počinje i proizvodnja vina. Zato se i kaže:

                "Kvalitet vina se rađa u vinogradu, a formira i završava u podrumu

Objavio lazark pročitaj više

PSS Ruma-Održana radionica "Ocenjivanje kvaliteta vina"

Feb
20

U Stejanovcima je, u sredu, 14.02.2018. održana radionica

„Ocenjivanje kvaliteta vina“

Cilj radionice je bio upoznavanje proizvođača  sa parametrima za organoleptičko ocenjivanje vina. Organoleptička analiza vina podrazumeva ocenu njegove boje, bistrine, mirisa i ukusa.

Posmatranja i probanja kod organoleptičke analize vrši se na vinima nasutim u čaše.

Čaše za degustaciju moraju biti izrađene od bezbojnog stakla, što manje debljine i bez ikakvih ukrasa.

Objavio sandak pročitaj više

PSS SENTA: Predavanje u Senti

Jan
30

Dana 27.01.2018. godine u prostorijama konjičkog udruženja u Senti svaetodavci PSS Senta održali su predavanje sa sledećim temama:

1. Pravilnik o IPARD podsticajima - Ana Prijović

2, Standardi u stočarstvu za učešće u IPARD programu - Sabolč Vartuš

Predavanju je prisustvovalo 15 proizvođača 

Objavio anap pročitaj više
Objavio zorann pročitaj više

Predavanje ''Proizvodnja voćnih rakija''

Dec
29

Predavanje ''Proizvodnja voćnih rakija''  održano je  28.12.2017 u 16 i30h u prostorijama mesne zajednice u mestu Konak. Prisutnih 11 slušalaca.

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Predavanje ''Upoznavanje sa vinom''

Dec
23

U subotu 23.12.2017 sa početkom u 10 h održano je predavanje sa temom ''Upoznavanje sa vinom'' u prostorijama Enološke stanice Vršac. Prisustvovalo je 11 slušalaca

Objavio vladimir.cejic pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Proizvodnja vina i rakije