Proizvodnja hrane za domaće životinje

PSS Subotica- Dobrobit životinja

Dec
07

Joш од средине прошлог века домаће животиње, у већини земаља, гајиле су се у интензивном, ткз. –индустријском- систему. На жалост, већина њих је животиње третирала као робу, упркос научном сазнању да оне исто као и људи, могу да осете бол, страх, патњу, панику, несигурност, неудобност... Све ове чињенице утицале су на то да се у последњих 20 година, у свим развијенијим земљама света, све више врше истраживања у области – ДОБРОБИТИ животиња. ШТА ЈЕ ДОБРОБИТ ЖИВОТИЊА? На ово питање једноставно не постоји јасна дефиниција.

Objavio ljiljanau pročitaj više

PSS Vrbas Plesni i mikotoksini

Sep
29

PLESNI  I MIKOTOKSINI

 

Objavio aleksandarr pročitaj više

PSS Novi Sad: Održana radionica u Mošorinu

Jul
01

Dana 22.06.2017. godine u 12:00 h održana je radionica u Mošorinu na gazdinstvu Etinski Rade. Radionicu je održao savetodavac za stočarstvo Novaković Zoran. Tema radionice je bila Prizvodnja kabaste hrane setvom postrnih useva za ishranu goveda. Radionici je prisustvovalo 3-oje farmera.

Objavio zorann pročitaj više

PSS Novi Sad: Održana predavanja na Ribarcu u Novom Sadu

Mart
31

Predavanja su održana 14.03.2017. godine sa početkom u 10 sati u svečanoj Sali turističkog naselja Ribarac Novi Sadu. Na predavanjima je bio predstavljen najnoviji program proizvodnje silažnog kukuruza i silaže  firme AS Hibrida. Predavanja su održali i savetodavci Pavlović Aleksandar i Novaković Zoran,a tema je bila: Proizvodnja silažnog kukuruza i silaže.

Objavio zorann pročitaj više

PSS Subotica: Održano predavanje za stočare u Tavankutu

Feb
23

U utorak, 21.02.2017.godine u Galeriji Tavankut u Tavankutu, održano je stručno predavanje za poljoprivrednike stočare sa početkom u 11h. Predavanju je prisustvovalo tridesetak poljoprivrednika koji su pokazali veliku zainteresovanost za predstavljene teme iz oblasti stočarstva koje su održali savetodavci PSS Subotica Branislava Pantelić dipl.ing.i LJiljana Uzelac dipl.ing. Predavanje i diskusija trajali su do 14:15 h. Anica Marcikić savetodavac PSS Subotica

Objavio anicam pročitaj više

PSS KIKINDA: Održana predavanja u Banatskom Arandjelovu

Feb
09

Savetodavci PSS Kikinda su u  sredu 08.02.2017. godine održali predavanje za poljoprivrednike u sali mesne zajednice u  Banatskom Arandjelovu  sa početkom u 14 h.

Obradjene su sledeće teme:

Objavio mirjanat pročitaj više

Održana radionica u Deču

Okt
28

U Deču 28.10.2016. godine na poljoprivrednom gazdinstvu Knežević,održana je radionica na temu Ishrana muznih krava.Radionicu održao savetodavac Željko Graovac.Na radionici bilo prisutno 3 poljoprivrdna proizvođača.

Objavio zeljkog pročitaj više

PSS NOVI SAD: Održana radionica u Loku

Jul
01

Dana 28.06.2016. savetodavac Novaković Zoran održao je radionicu u Loku sa temom. Dobra poljoprivredna praksa u pripremi, skladištenju i korišćenju kabaste hrane kod preživara.  Radionica je održana na gazdinstvu porodice Šereš u Loku i trajala je od 10:30 do 11.30 h. Radionici je prisustvovalo 3 člana. Radionica je bila najavljena za 27.06, ali je zbog sprečenosti I poljskih radova porodice Šereš održana 28.06.

Objavio zorann pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Proizvodnja hrane za domaće životinje