Ribarstvo i alternativne životinje

PSS Senta : Konjički susret u Senti

Sep
19

Dana 17.09.2017. sa početkom od 10 časova u okviru XI Konjičkog susreta savetodavac Sabolč Vartuš je održao predavanje na temu: Nega konja. Na predavanju je prisutvovao 15. slušalaca iz Sente i iz okolnih naselja.

Savetodavac Sabolč Vartuš dipl. ing.

Objavio vsabolč pročitaj više

PSS Senta - Održano predavanje u Senti

Sep
19

Dana 17.09.2019. u okviru XI Konjičkog susreta u Senti savetodavac Sabolč Vartuš održao predavanje na temu: Nega konja. Predavanje je održano u prostorijama konjičkog i fijakerskog kluba Vilenjak na konjičkom salašu. Na predavanju je prisustvavao 15 slušalaca iz Sente i iz okolnih naselja. 

savetodavac: Sabolč Vartuš dipl. ing.

Objavio vsabolč pročitaj više

Pravilnik o podsticajima za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i proizvoda ribarstva za nabavku opreme u sektoru mleka, mesa, voća, povrća i grožđa

Apr
05

Podsticaji koji su definisani ovim pravilnikom obuhvataju:

1) podsticaje programu podrške za investicije u preradu mleka, i to kroz investicije u opremu u objektima za preradu mleka i marketing u sektoru prerade mleka

2) podsticaje programu podrške za investicije u preradu mesa, i to kroz investicije u opremu u objektima za preradu mesa i marketing u sektoru prerade mesa

Objavio mirjanat pročitaj više

Predavanja u SENTI

Feb
23

Dana 23.02.2017. god. sa početkom u 10.00 časova održao sam predavanje u Udruženju poljoprivrednih proizvođača Senta, tema: "Podsticaji u stočarstvu" na predavanju je prisustvovao 21 poljoprirednih proizvođača.

savetodavac dipl. ing. Sabolč Vartuš

Objavio vsabolč pročitaj više

Održano predavanje u Padeju

Feb
17

Dana 16.02.2017. godine sa početkom u 19,00 časova u prostorijama mesne zajednice savetodavci PSS Senta su održali predavanje iz oblasti stočarstva i ratarstva.

Savetodavac Sabolč Vartuš je upoznao prisutne sa raspodelom podsticaja u poljoprivredi u tekućoj godini sa naglaskom na stočarstvo na osnovu Uredbe objavlen u Službenom glasniku RS br. 8.od 03.02.2017. godine. Na predavanju je bilo 12 poljoprivrednih proizvođača. Perdavanje je organizovano u saradnji sa Udruženjem poljoprivrednika iz Padeja.

Objavio vsabolč pročitaj više

PREDAVANJE U SANADU

Feb
17

Dana 14.02.2017. godine u prostorijama mesne zajednice u Sanadu sa početkom u 19,00 časova savetodavci PSS Senta su održali predavanje  iz oblasti stočarstva i mehanizacije. Savetodavac Sabolč Vartuš je upoznao prisutne sa Raspodelom podsticaja u poljoprivredi u 2017. god.  ( Uredba Sl. Gl. RS br. 8. od 03.02.2017. ) Na predavanju je prisustvova 11 poljoprivrednih proizvođača. Predavanje je organizovano u saradnji sa Udruženjem Čokanska cigaja iz Sanada.

savetodavac dipl. ing. Sabolč Vartuš

 

Objavio vsabolč pročitaj više

PSS KIKINDA: Održana predavanja u Banatskom Arandjelovu

Feb
09

Savetodavci PSS Kikinda su u  sredu 08.02.2017. godine održali predavanje za poljoprivrednike u sali mesne zajednice u  Banatskom Arandjelovu  sa početkom u 14 h.

Obradjene su sledeće teme:

Objavio mirjanat pročitaj više

ODRŽAN 13. ZIMSKI SEMINAR FARMERA NA TARI

Feb
06

Na Tari je od 29.01. do 04.02. 2017 god., u organizaciji Kluba 100P+, održan 13-ti po redu redovni Zimski seminar farmera. Uz prisustvo preko 400 farmera, Seminaru su prisustvovali Ministar za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Branislav Nedimović, koji je u dva navrata posetio skup i obratio se prisutnima i saslušao predloge farmera vezan za IPARD program, zemljišnu politiku i ruralni razvoj, a u dve odvojene posete seminar su posetili i sa učesnicima razgovarali dr Dragana Gođevac, Direktor uprave za zemljište, Savetnik ministra poljoprivrede Prof.

Objavio branislavo pročitaj više

Ponašanje konja

Nov
30

Konj smatra čoveka bezopasnim stvorenjem koje mu donosi hranu
Ali konj je jedna velika životinja koja je nepredvidiva i može iznenada da se ritne ili ugrize
Pošto je konj životinja koja se najsigurnije oseća u krdu, pošto se tako lakše štiti od predatora, čoveka koji ga trenira prihvata kao dominantnog člana krda .Mnogi principi treniranja konja su bazirani na hijerarhiji, gde je čovek u tom slučaju dominantna jedinka

Objavio branislavap pročitaj više

PSS Sombor - Održano predavanje u Sonti

Mart
10

Dana 09.03.2016. sa početkom u 11 časova PSS Sombor u saradnji sa MZ Sonta organizovali predavanje za poljoprivredne proizvođače. Predavanju je prisustvovalo 14 proizvođača koji su mogli čuti sledeće teme koje su trenutno aktuelne. Savetodavac Zvonko Džeba je prezentovao mere u poljoprivredi AP Vojvodine za 2016. godinu i pored ove teme se dotakako teme o Udruženjima u poljoprivredi. Na temu o udruženjima se nadovezalas svojom prezentacijom savetodavac Olivera Sekulić, koja je prezentovala iskustva o udruženjima iz Izraela.

Objavio zvonkodz pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Ribarstvo i alternativne životinje