Pčelarstvo

Objavio aleksandraj pročitaj više

Registracija pčelinjaka

Dec
26

Gazdinstvo sa životinjama jeste svaki otvoreni ili zatvoreni prostor , farma, objekat u kome se životinje drže, čuvaju, uzgajaju i stavljaju u promet, trajno ili privremeno. Iz definicije gazdinstva sa životinjama proističe obaveza registracije gazdinstva na kojima se drže i uzgajaju pčele u centralni registar gazdinstava odnosno u centralnu bazu o obeležavanju životinja. Registracija pčelarskog poljoprivrednog gazdinstva se sastoji od sledećih postupaka:

REGISTRACIJA POLJOPRIVREDNOG GAZDINSTVA ( RPG )

Objavio vsabolč pročitaj više

PSS Zrenjanin - Održano predavanje u Zrenjaninu

Dec
25

Dana 22.12.2017. godine, u vremenu od 18-20h, u prostorijama pčelarskog udruženja "Milivoj Bugarski" u Zrenjaninu,  savetodavci PSS Zrenjanin su održali predavanje. Prisutno je bilo 24 slušaoca, a predavači i teme su:

    - Tatjana Mironović - " Postupak sa pčelama prilikom vanrednih tretmana pesticidima",

    - Ivana Vasilijić - "Uljana repica kao medonosna biljka" i

    - Predrag Marjanski - "Suncokret kao pčelinja paša"

 

                     Savetodavac Predrag marjanski

Objavio predragm pročitaj više

Predavanje u SENTI

Dec
14

Dana 09.12.2017. godine sa početkom u 10,00 časova savetodavci PSS Senta Sabolč Vartuš i Ana prijović su su održali predavanje u Udruženju poljoprivrednika Senta iz pčelarstva na teme: Obeležavanje pčelinjih društava i registracija pčelinjaka, kvalitet meda-Sabolč Vartuš, Posticaji u pčelarstvu-Ana prijović. Na predavanju je prisustvovalo 11 pčelara. 

Objavio vsabolč pročitaj više

Predavanje u Senti

Dec
11

Dana 09.12.2017. u periodu od 10.00  do 11.00 časova savetodavci PSS Senta Sabolč Vartuš i Ana Prijović održali su predavanje u Udruženju poljoprivrednika sa temom ''Aktuelnosti pčelarske proizvodnje''. Prisutno je bilo 11 poljoprivrednih proizvođača.

Objavio anap pročitaj više

Gde postaviti pčelinjak?

Okt
20

Pčelinjak treba postaviti na ocedno i sunčano mesto, u dvorište, dalje od većih vodenih tokova, štala, đubrišta, puta i pruge. Treba ga postaviti u hladovini, u šumi i na vetrovitom mestu. Pčelinjak treba postaviti tako da pčele ne ometaju prolaznike ili stanare i da je zaštićen od buke i uznemiravanja ljudi i životinja. Teren na pčelinjaku treba da je stalno uređen, a trava pokošena.

Objavio markoc pročitaj više

PSS Sombor - Značaj proteina u ishrani stoke

Sep
13

Na kvalitet proteina u ishrani životinja utiču količina i međusobni odnos aminokiselina u hranivima, kao i obim resorpcije i metabolizma u ćelijama.

Fiziološka uloga esencijalnih aminokiselina:

- valin (neophodan je za funkcionisanje centralnog nervnog sistema);

- leucin (sinteza proteina tkiva i krvne plazme);

- izoleucin (iskorišćenje ostalih aminokiselina);

- treonin (isto kao prethodno);

Objavio zvonkodz pročitaj više

PSS Kikinda: Održano predavanje u Kikindi

Avg
16

Dana 04.08.2017. u Kikindi savetodavac Marko Čavka održao je predavanje na temu: "Značaj pčelarsta u ratarskoj proizvodnji".

Objavio markoc pročitaj više

PSS Subotica:Održano predavanje u Čantaviru za stočare

Mart
09

U utorak, 07.03.2017.godine u Čantaviru, održano je stručno predavanje za poljoprivrednike stočare u organizaciji PSS Subotica i Udruženja "Klub proizvođača Čantavir" u prostorijama Kluba.
Predavanje iz oblasti stočarstva održali su savetodavci PSS Subotica Branislava Pantelić dipl.ing.i LJiljana Uzelac dipl.ing.
Predavanje i diskusija trajali su od 10 :00 do 12:15 h.

Anica Marcikić
savetodavac
PSS Subotica

Objavio anicam pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Pčelarstvo