Pčelarstvo

Održano predavanje u Kisaču

Mart
02

Dana 06.02.2020. godine održano predavanje u Kisaču u prostorijama PZ "Profortun" Predavači su bili Sanja Mehandžić Stanišić, Tatomir Srđanov i Milan Delić.

Teme predavannja su : 

1.  Prehrana pšenice azotom

2. preporuka sortimenta kukuruza

3. Zakonska regulativa za proizvodnju konoplje

4. IPARD i nacionalne mere podsticaja

5. Bezbedna primena pesticida

Objavio miland pročitaj više
Objavio zoranb pročitaj više

PSS SENTA: Podnošenje zahteva za subvencije po košnici pčela elektronskim putem

Apr
16

Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela počelo je 15. aprila i trajaće do 31. maja tekuće godine. Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 720,00  dinara po košnici pčela.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela.

Objavio anap pročitaj više
Objavio rajacicz pročitaj više

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini

Mart
21

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini

Objavio anap pročitaj više

Mesec zastite pčela

Mart
20

Savez pčelarskih organizacija Srbije, NALED i RSJP pokrenuli su javnu kampanju “Mesec zaštite pčela” sa ciljem da se tokom marta kroz otvoreni dijalog pčelara, poljoprivrednika, lokalnih i nacionalnih institucija, stručne javnosti i potrošača dođe do zajedničkog rešenja za zaštitu pčela u Srbiji.

Objavio majas pročitaj više

PSS Sombor- Održano predavanje u Somboru

Feb
18

Dana 17.02.2019. god. sa početkom u 10h održano je predavanje u Edukativnom centru za poljoprivredne proizvođače u Somboru. Predavanje je organizovano u saradnji sa PU "Avram Maksimović" iz Sombora. Predavanju je prisustvovalo 57 poljoprivrednih proizvođača, a cilj je bio razmena iskustava i edukacija pčelara, udruženja i stručnih službi. Ispred PSS "Sombora" predavanje je održala Smiljka Mojsović sa temom: Konkursi RFV i Pokrajinski konkursi za 2019. god.

Objavio smiljkam pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Pčelarstvo