Pčelarstvo

Objavio zoranb pročitaj više

PSS SENTA: Podnošenje zahteva za subvencije po košnici pčela elektronskim putem

Apr
16

Podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela počelo je 15. aprila i trajaće do 31. maja tekuće godine. Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 720,00  dinara po košnici pčela.

Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, može da ostvari pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela.

Objavio anap pročitaj više
Objavio rajacicz pročitaj više

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini

Mart
21

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2019. godini

Objavio anap pročitaj više

Mesec zastite pčela

Mart
20

Savez pčelarskih organizacija Srbije, NALED i RSJP pokrenuli su javnu kampanju “Mesec zaštite pčela” sa ciljem da se tokom marta kroz otvoreni dijalog pčelara, poljoprivrednika, lokalnih i nacionalnih institucija, stručne javnosti i potrošača dođe do zajedničkog rešenja za zaštitu pčela u Srbiji.

Objavio majas pročitaj više

PSS Sombor- Održano predavanje u Somboru

Feb
18

Dana 17.02.2019. god. sa početkom u 10h održano je predavanje u Edukativnom centru za poljoprivredne proizvođače u Somboru. Predavanje je organizovano u saradnji sa PU "Avram Maksimović" iz Sombora. Predavanju je prisustvovalo 57 poljoprivrednih proizvođača, a cilj je bio razmena iskustava i edukacija pčelara, udruženja i stručnih službi. Ispred PSS "Sombora" predavanje je održala Smiljka Mojsović sa temom: Konkursi RFV i Pokrajinski konkursi za 2019. god.

Objavio smiljkam pročitaj više

PSS Zrenjanin: Predavanje poljoprivrednim proizvođačima, selo Novi Itebej

Feb
12

Savetodavci PSS Zrenjanin : Tatjana Mironović, Ivana Vasilijić, Dragan Marković i Dragan Bagić,  održali su  stručno predavanje poljoprivrednim proizvođačima dana 11.02.2019. u selu Novi Itebej ( sala Dom Kulture, 18.00-20.00 h )  na teme :

Objavio tatjanam pročitaj više

PSS Sombor- Održani dani pčelarstva u Bačkom Monoštoru

Jan
28

Dana,27.01.2019. sa početkom u 10h u Domu kulture, održani su dani pčelarstva u Bačkom Monoštoru. Cilj ove manifestacije pod nazivom " 20.Monoštorski dani pčelarstva" bila je edukacija i razmena iskustava pčelara, udruženja i Stručnih službi kao i unapređenje pčelarstva i lokalnog ekonomskog razvoja.Na ovoj manifestaciji, ispred PSS "Sombor"-a Smiljka Mojsović održala je predavanje o konkursima RFV za 2019.god.Manifestaciji je prisustvovalo 44 poljoprivredna proizvođača.

Objavio smiljkam pročitaj više

PSS Zrenjanin: Održana radionica u Melencima

Jul
18

Zbog zainteresovanosti pčelara, u Melencima na polj.gazdinstvu 15.07.2018.god.od 11.00 h do 12.15.h  savetodavac Ivana Vasilijić je održala radionicu o suncokretu kao medonosnoj biljci.

 

Objavio ivanav pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Pčelarstvo