Lekovito bilje i cveće

PSS SENTA : PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA OSNOVNE PODSTICAJE

Mart
08

PSS SENTA : PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA OSNOVNE PODSTICAJE NA OSNOVU PRAVILNIKA O NAČINU OSTVARIVANjA PRAVA NA OSNOVNE PODSTICAJE U BILjNOJ PROIZVODNjI I OBRASCU ZAHTEVA ZA OSTVARIVANjE TIH PODSTICAJA U 2018 GODINI

 

Ovim pravilnikom bliže se propisuje način ostvarivanja prava na osnovne podsticaje, kao i obrazac zahteva za ostvarivanje tih podsticaja. Zahtev sadrži:

-           podatke o podnosiocu;

Objavio anap pročitaj više

Održana radionica ,,Registrovanje poljoprivrednog gazdinstva"

Okt
23

U Banatskom Brestovcu 20.10.2017. godine u 16 i 30 održana je radionica pod nazivom ,,Registrovanje poljoprvrednog gazdinstva", a predavač je bila dr Violeta Mickovski Stefanović. Ova radionica je održana u okviru saradnje sa Udruženjem žena Vešte ruke iz Pančeva koje su realizovale projekat ,,Od lekovitog bijlja do uspeha". Bilo je prisutno 11 članica udruženja i poljoprivrednih proizvođača lekovitog bilja koji bi se u narednom periodu bavili preradom lekovitog bilja. Prvi uslov je registrovanje poljoprivrednog gazdinstva, tako da je kroz ovu radionicu detaljno objašnjeno na koji način i koji su uslovi neophodni za registrovanje poljoprivrednog gazdinstva. 

dr Violeta Mickovski Stefanović

Objavio violetams pročitaj više

Radionica ,,Lekovito bilje"

Avg
03

U Jabuci 02.08.2017. godine sa početkom u 11 časova održana je radionica pod nazivom ,,Lekovito bilje". Objašnjen je način berbe, prerade tj. sušenja lekovitog bilja prirodnim putem i u sušarama. Radionicu je održala dr Violeta Mickovski Stefanović.

 

dr Violeta Mickovski Stefanović

Objavio violetams pročitaj više

Одржана радионица у Шушари

Jun
08

Саветодавац ПСС Вршац Дивна Марић одржала је радионицу са пољопривредним произвођачима у насељеном месту Шишара дана 29.05.2017.године на парцели произвођача Петровић Горана. Тема на радионици је била производња лаванде. Радионици је присуствовало 4 произвођача.

Objavio maricd pročitaj više

Tresetna musica - stetocina zasticenog prostora

Mart
14

Tresetna mušica Bradysia spp (Diptera: Sciaridae)

Bradysia spp. Diptera Sciaridae predstavlja sve veći problem u proizvodnji rasada cveća i povrća  u zatvorenom prostoru.  Larve napadaju korenov sistem, pa je biljka onemogućena da usvaja hranu i vodu i ubrzo propada. Vise o ovoj stetočini i preporuke za mere borbe, možete pročitati u prilogu.

Objavio majas pročitaj više

PSS KIKINDA: Održana predavanja u Banatskom Arandjelovu

Feb
09

Savetodavci PSS Kikinda su u  sredu 08.02.2017. godine održali predavanje za poljoprivrednike u sali mesne zajednice u  Banatskom Arandjelovu  sa početkom u 14 h.

Obradjene su sledeće teme:

Objavio mirjanat pročitaj više

ODRŽAN 13. ZIMSKI SEMINAR FARMERA NA TARI

Feb
06

Na Tari je od 29.01. do 04.02. 2017 god., u organizaciji Kluba 100P+, održan 13-ti po redu redovni Zimski seminar farmera. Uz prisustvo preko 400 farmera, Seminaru su prisustvovali Ministar za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Branislav Nedimović, koji je u dva navrata posetio skup i obratio se prisutnima i saslušao predloge farmera vezan za IPARD program, zemljišnu politiku i ruralni razvoj, a u dve odvojene posete seminar su posetili i sa učesnicima razgovarali dr Dragana Gođevac, Direktor uprave za zemljište, Savetnik ministra poljoprivrede Prof.

Objavio branislavo pročitaj više
Objavio katarinar pročitaj više

PSS Sremska Mitrovica - Održano predavanje u Bačincima

Jan
23

Dana 18.01.2016. godine sa početkom u 18 časova PSS Sremska Mitrovica je u prostorijama Mesne zajednice u Bačincima održala predavanje poljoprivrednim proizvođačima.

Teme predavanja su bile:

1.     Mineralna ishrana biljaka, dipl.ing. Zoran Martinović

2.     Đubrenje kukuruza,, dr Vladimir Marić

3.     Zaštita strnih  žita,dipl.ing. Senka Mišković

4.     Oprema u stočarstvu, dipl.ing. Željko Graovac

Objavio senka pročitaj više

PSS Zrenjanin : Odrzana radionica u Karađorđevu

Dec
12

Dana 12.12.2016. savetodavac PSS Zrenjanin, Tatjana Mironović, održala je radionicu u selu Karađorđevo od 10.30-11.30 na temu : "Detaljna evidencija pesticidnih tretmana kao osnov za zdravstvenu ispravnost proizvoda". Radionici je prisustvovalo 3 proizvođača.

Savetodavac PSS Zrenjanin

Tatjana Mironović

Objavio tatjanam pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Lekovito bilje i cveće