Štetočine

Objavio katarinar pročitaj više

PSS Subotica: Radionica - Zaštita Uljane repice

Jan
17

Dana 17.01.2018.g. savetodavac Nikola Ostrogonac održao je radionicu iz oblasti zaštite bilja na Gazdinstvu Harangozo M. - Ljutovo. Tema radionice je Zaštita uljane repice u proletnom delu vegetacije. Radionici je prisustvovalo 5 proizvođača.

Objavio nikolao pročitaj više
Objavio katarinar pročitaj više
Objavio katarinar pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica Održana radionica

Dec
26

Dana 26.12.2017 god. savetodavac Mirjana Tojagić Milovanović održala radionicu u Manđelosu, sa temom Zimsko prskanje voća. Radionici prisustvovalo šest proizvođača.

Objavio mirjanatm pročitaj više

PSS Zrenjanin - Održano predavanje u Zrenjaninu

Dec
25

Dana 22.12.2017. godine, u vremenu od 18-20h, u prostorijama pčelarskog udruženja "Milivoj Bugarski" u Zrenjaninu,  savetodavci PSS Zrenjanin su održali predavanje. Prisutno je bilo 24 slušaoca, a predavači i teme su:

    - Tatjana Mironović - " Postupak sa pčelama prilikom vanrednih tretmana pesticidima",

    - Ivana Vasilijić - "Uljana repica kao medonosna biljka" i

    - Predrag Marjanski - "Suncokret kao pčelinja paša"

 

                     Savetodavac Predrag marjanski

Objavio predragm pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica Održana radionica u Ležimiru

Dec
21

Dana 20.12.2017. godine savetodavac Mirjana Tojagić Milovanović održala radionicu u Ležimiru , sa temom Pravilna upotreba pesticida. Radionici prisustvovalo pet proizvođača.

Objavio mirjanatm pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica Održana radionica

Dec
18

Dana 15.12.2017.godine savetodavac Mirjana Tojagić Milovanović održala radionicu u Grgurevcima sa temom Suzbijanje glodara. Radionici prisustvovalo pet proizvođača.

 

 

Objavio mirjanatm pročitaj više

KORIŠĆENJE FEROMONA ZA PRAĆENJA I OMETANJA PARENJA INSEKATA U CILJU SMANJENJA BROJA TRETMANA U VOĆNJACIMA

Dec
11

Feromoni - seksualni hormoni su materije koje obično ispuštaju ženke kako bi privukle mužjake. Neke vrste osete feromon suprotnog pola na velikim udaljenostima. Kod insekata koji mogu biti štetni u jabuci to je obično oko 100 metara. Koristeći svojstva prirodnih feromona čovek je napravio sintetičke seksualne hormone. U svetu su poznate tri metode korišćenja sintetičkih seksualnih hormona: 1. Metod mamaka za izlov mužjaka, čiji je cilj sakupljanje što većeg broja mužjaka, čime se smanjuje mogućnost sparivanja i oplodnje ženki. 2.

Objavio nedeljkaj pročitaj više

Žitni bauljar- Zabrus tenebrioides

Dec
11

Na terenu PSS Ruma, lokalitet Irig i Ruma, pregledom useva pšenice i ječma registrovane su prve štete od žitnog bauljara. Parcele na kojima su registrovane štete, graniče se sa parcelama gde je bila pšenica ove godine . Susedne parcele su uzorane pre pet dana, ali prisutni su ostaci slame.

Objavio goricak pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Štetočine