Bolesti

PSS Bačka Topola - Održana radionica u Bajši

Jun
15

15.06.2018. sa početkom u 8,30 da 10,00 na školskoj ekonomiji Poljoprivredne škole u Bajši održana je radionica za 7 poljoprivednih proizvođača. Teme su bile:

Vesna Bilić: Žetva i skladištenje pšenice

Marta Barčik: Analiza uspešnosti fungicidnih tretmana na strnim žitima.

Objavio martab pročitaj više

Radionica Novo Orahovo

Jun
11

08.06.2018. u Novom Orahovu je održana radionica za 6 proizvođača. Tema je bila: Analiza uspešnosti fungicidnih tretmana na strnim žitima. Savetodavac: Marta Barčik

Objavio martab pročitaj više

PSS Kikinda: Radionica u vinogradu

Jun
07

U sredu, 06. juna 2018. godine, sa početkom u 10 časova savetodavci Jelena Kljajić i Živanka Špirić održale su radionicu  u vinogradu proizvođača Roberta Nemeša na kojoj su govorile o dve teme: "Zelena rezidba vinove loze" i "Štetočine i prouzrokovači oboljenja u vinogradu". Radionici je prisustvovalo je 5 proizvođača.

Objavio zivankas pročitaj više

PSS Bačka Topola Održana radionica u Bačkoj Topoli

Maj
29

27.05.2017. u Bačkoj Topoli u kancelariji Mesne zajednice za 6 proizvođača je održana radionica.

Savetodavci su bili : Marta Barčik - Aktuelnosti u zaštiti ratarskih useva(rđe na strninama), greške u prskanju okopavina, itd

                                 Dragan Kljajić - Analize plodnosti zemljišta

Objavio martab pročitaj više

PSS Vrbas - održana radionica u Vrbasu

Maj
23

Savetodavac Katarina Radonić održala je radionicu na temu Zaštita pšenice od Fusarium spp. u Vrbasu 18.05. sa početkom u 9 časova. Prisutno šest proizvođača.

                                                Katarina Radonić

Objavio katarinar pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica Ljubičasta pegavost lastara maline

Maj
22

LJUBIČASTA PEGAVOST LASTARA MALINE

 

Najznačajniji parazit maline u našoj zemlji je Didymella applanata. Krajem juna i u julu mesecu se uočavaju prvi simptomi bolesti na lišću mladih jednogodišnjih izdanaka. Lišće nekrotira između nerava i to u vidu slova V, sa mrkožutim obodom oko pega. Obolelo lišće je nepravilnog oblika i prevremeno opada. Zaraza se sa lista kroz lisnu dršku širi na noduse.

Objavio mirjanatm pročitaj više

ODRŽANA RADIONICA U IRIGU

Maj
11

U petak 11.05.2018. godine, savetodavac Gorica Kozobarić održala je radionicu u Irigu-na gazdinstvu poljoprivrednog proizvođžača, sa početkom u 8 i 30 časova. Tema radionice je: " Mikoplazme vinove loze".

savetodavac: Gorica Kozobarić

Objavio goricak pročitaj više

PSS Ruma održana radionica u Rumi

Maj
11

Dana 11.05.2018.godine održana je radionica u Rumi. Radionici je prisustvovalo 5 poljoprivrednih proizvođača. Radionicu je održao savetodavac Neđeljka Jekić. Tema radionice je ,,Integralna zaštita useva". Radionica je uspešno realizovana uz aktivno učešće prisutnih proizvođača.

Objavio nedeljkaj pročitaj više

PSS Kikinda: Drugi tretman u pšenici

Maj
07

Na području delovanje PSS Kikinda usevi ozime pšenice se u zavisnosti od lokaliteta, roka setve i sortimenta nalaze u različitim fazama  razvoja: od kasne faze zastavičara (rukavac zastavičara nabubren), različitih faza klasanja (od početka do kraja klasanja), pa do početka cvetanja (45-61 BBCH).

Faza cvetanja pšenice je veoma osetljiva faza na infekciju klasa gljivom koja  prouzrokuje fuzariozu klasa, odnosno šturost klasa (Fusarium graminearum).

Objavio zivankas pročitaj više

Pss Sremska Mitrovica ŠUPLJIKAVOST LIŠĆA KOŠTIČAVOG VOĆA

Apr
25

 ŠUPLJIKAVOST  LIŠĆA KOŠTIČAVOG VOĆA

 

Prouzrokovač  šupljikavosti lišća koštičavog voća je gljiva Clasterosporium carpophilum, koja se javlja na breskvi, kajsiji, višnji i trešnji, izazivajući različite simptome. Kod  trešnje i višnje najčešće napada lišće, dok kod breskve i kajsije najviše stradaju plodovi i mladari.

Objavio mirjanatm pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Bolesti