PSS Zrenjanin:Mini sajam poljoprivrede opštine Žitište

U subotu 05. marta 2016. godine održan je deseti po redu mini sajam poljoprivrede pod pokroviteljstvom opštine Žitište. Manifestacija je održana u Srpskom Itebeju u Zemljoradničkoj zadruzi Mrkšićevi salaši. Manifestacija je okupila veliki broj izlagača hemijskih i semenskih kuća, a dve kompanije predstavile su svoj program mehanizacije. Učešće na sajmu uzela je i PSS Zrenjanin koja je svoj rad predstavila na svom štandu. Na štandu su dežurali savetodavci Maja Martinov i Zorica Rajačić, a ispred PIS-a Žarka Bošković. PSS Zrenjanin ušestvovala je i stručnim predavanjem koje je održala Zorica Rajačić.

Skup je otvorio predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, a zatim je predsednik Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov pozdravio sve prisutne i istakao da ima nade za bavljenje poljoprivredom, kao i da ima nade za zadrugarstvo. Tom prilikom je rekao da u Vojvodini ima oko 400 zadruga i da je bitno podsticati opstanak proizvođača i u manjim ruralnim sredinama kao što je zadruga Mrkšićevi salaši.

Posle pozdravne reči i održanog stručnog predavanja PSS Zrenjanin svi izlagači su predstavili svoj radni program kroz desetominutna izlaganja.

Sajem je posetio veliki broj poljoprivrednih proizvođača koji je pokazao interesovanje kako za predavanja tako i za upoznavanje sa novim sortimentom, hemijskim sredstvima i izloženom mehanizacijom.

PSS Zrenjanin

Zorica Rajačić