PSS Vrbas: Poseta kompaniji Grow Rasad

DodatakVeličina
Image icon spisak1.jpg53.39 KB
Image icon spisak2.jpg57.12 KB
Image icon spisak3.jpg48.13 KB

U organizaciji Poljoprivredne stručne službe Vrbas, Komisije za poljoprivredu Opštine Srbobran i komapanije Grow Rasad, 25.02.2016. godine, poljoprivrednim proizvođačima iz Opštine Srbobran je upriličena poseta ovoj kompaniji.

Grow Rasad je kompanija koja se bavi proizvodnjom rasada svih povrtarskih kultura, koji je namenjen proizvodnji u zaštićenom prostoru, ali i na otvorenom polju. Zahvaljujući savremenom objektu, biljkama mogu da se omoguće idealni klimatski uslovi, čime se obezbeđuje idealna kondicija rasada, neposredno pred rasađivanje. Ovakav rasad ima visok potencijal prinosa, ranostasnost, što je i cilj savremene proizvodnje rasada. Sarađujući sa svim semenskim kompanijama na tržištu Srbije, firma Grow Rasad može da obezbedi seme svih hibrida koji se nalaze u proizvodnji povrća. Savremene mašine za setvu omogućuju setvu nekoliko različitih tipova rasada (tresetna kocka, kontejneri, kocke kamene vune), za koje se kupac sam opredeljuje u zavisnosti od svojih potreba. Vreme setve se određuje na osnovu želje kupca za vremenom proizvodnje.

Nakon obilaska staklenika i upoznavanja sa proizvodnim procesom i programom kompanije Grow Rasad, svi zajedno smo obišli Vinariju "Kovačević", gde smo se upoznali sa širokim asortimanom vina, kao i samom proizvodnjom.      

   Savetodavac PSS Vrbas,                                                                                                 

  dipl. ing. Vladimir Rankov