PSS Institut Tamiš Pančevo: Seminar Kluba 100P plus

Tradicionalni 12. seminar Kluba 100P plus održava se na Tari u hotelu Omorika od 24-30.01.2016. godine.

Skup je okupio veliki broj poljoprivrednih proizvođača kao i predstavnike proizvođača i prodavaca poljoprivredne mehanizacije, semenskih kuća, banaka i hemijskih kompanija iz oblasti poljoprivrede.

Na početku seminara prisutnima se obratio predsednik UO udruženja Vojislav Malešev nakon kojeg je reč uzeo Danilo Golubović, Državni sekretar MPZŽS RS.

Drugog dana u posle podnevnim časovima poljoprivrednicima se obratio i sekretar za poljoprivredu APV Branislav Bogaroški, koji je podsetio poljoprivrednike na utrošena sredstva direktno namenjena nabavci opreme u poljoprivredi u 2015-oj i planu Sekretarijata za 2016-u godinu.

Zapaženo je predstavljanje Atašea za poljoprivredu Kraljevine Holandije u Srbiji gospodina Martena Vegena i holandskih firmi koje posluju u oblasti poljoprivrede i energetike u Srbiji i AP Vojvodini. Napomenjeno je da se nastavlja saradnja udruženja i Ambasade Kraljevine Holandije započeta u 2015-oj godini.

Seminar koji traje do subote 30.01., je mesto na kojem će biti predstavljen veliki broj noviteta u oblasti poljoprivrede kao i komercijalni programi namenjeni poljoprivrednicima.

Bogdan Garalejić, dipl.inž. ratar-povrtar, rukovodilac Savetodavnog sektora PSS Institut Tamiš Pančevo.