PSS Sombor - Savetodavci iz Gruzije u poseti PSS Sombor

Prilikom posete Republici Srbiji, gosti, savetodavci iz Gruzije 28.10.2015. obišli su PSS Sombor, i tom prilikom se upoznali sa radom službe, savetodavcima i svim zaposlenima u istoj.

U prezentaciji i predstavljanju PSS Sombora, direktor stanice dipl. ing. Vladimir Sabadoš upoznao je  prisutne sa radom službe. U okviru rada službe, direktor je naglasio da se rad  zasniva u najvećoj meri na otvorenom, kako na poljima, tako i u prostorijama stanice kao i na gazdinstvima poljoprivrednih proizvođača, koji imaju veoma veliku pomoć od PSS. Pomoć poljoprivrednicima se ogleda u davanju saveta na terenu, u stanici PSS kao i na edukacijama poljoprivrednika koje se održavaju u Edukativnom centru u okviru PSS.

U daljnjem predstavljanju rada stanice mr Gordana Forgić prisutne je upoznala sa organskom proizvodnjom i stručnom saradnjom sa proizvođačem Valeriom Balint iz Telečke, dok je šef savetodavne službe PSS Sombora, dipl. ing. Branislav Ogrizović prisutne upoznao sa radom savetodavaca od treninga savetodavca, do pomoći poljoprivrednicima u davanju saveta.

Nakon predavanja i prezentacije, gosti su imali priliku da postavljaju razna pitanja domaćinu, savetodavcima.

 U nastavku druženja, prisutni gosti iz Gruzije mogli su da degustiraju razne domaće proizvode, kao i da obiđu prostorije PSS Sombora.