PSS "Sombor" - dobitnik Velikiog šampionskog pehara na Međunarodnom sajmu ekologije "Eko-svet"

Dana 09.10.2015 na 23. Međunarodnom sajmu ekologije “Eko – svet“ koji se održava u okviru Međunarodnog sajma turizma u Kongresnom centru novosadskog sajma uručena su priznanja za kvalitet proizvoda. U robnoj grupi sveže povrće Poljoprivredna stručna služba „Sombor“ nagrađena je:

  • Velikim šampionskim peharom za masovnu, kvalitetnu i eksperimentalnu proizvodnju povrća, uvođenje novih tehnologija i novih vrsta povrća za agroekološke uslove Srbije.
  • Plaketom novosadskog sajma za uvođenje i primenu novih tehnologija i novih vrsta povrća za agroekološke uslove Srbije
  • Zlatnim medaljama za proizvodnju trešnje sorti Kordia i Ferovia
  • 12 zlatnih medalja za uspešnu proizvdonju: artičoke, hrena, slatkog krompira, bundeve, tikvice, kelja, kupusa, čeri paradajza, konzumnog paradajza, plavog patlidžana, začinske paprike i konzumne paprike

Dodeljene nagrade su uručene direktoru PSS „Sombor“ koji je sa svojim saradnicima prisustvovao ovoj značajnoj manifestacije. U okviru manifestacije dodele priznanja uručena su priznanja uspešnim kolektivima, privatnim preduzetnicima i poljoprivrednim proizvođačima. U ime svih nagrađenih skupu se obratio direktor PSS „Sombor“ Vladimir Sabadoš koji se zahvalio na uručenim priznanjima pri čemu je istakao da su uručene nagrade veliki podsticaj za dalji rad.