APV: Bespovratna sredstva za udruženja iz oblasti poljoprivrede

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, objavio je drugi put konkurs  za podršku radu udruženja građana čija je aktivnost usmerena na podsticanje razvoja i unapređenje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji AP Vojvodine.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje:

  1. programskih aktivnosti udruženja građana i
  2. poboljšanje uslova rada udruženja građana.

Obzirom da je ovo drugi konkurs ove godine,podnosioci prijava koji su u toku 2015. godine ostvarili pravo na bespovratna sredstva prema Odluci o dodeli sredstava Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine broj 104‐401‐417/2015‐02 od 11.08.2015. godine nemaju pravo korišćenja sredstava po ovom konkursu. Spisak onih udruženja koja su prošla sa svojim zahtevima možete preuzeti u prilogu teksta.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po ovom konkursu iznosi 1,811,000.00 dinara.

Pravo na korišćenje sredstava imaju udruženja građana sa područja AP Vojvodine čija je delatnost u vezi sa poljoprivrednom proizvodnjom a koja su upisana u odgovarajući registar APR‐a pre 01.01.2015. godine. Prijave udruženja koja su koristila podsticajna sredstva ovog Sekretarijata a nisu opravdala namensko i zakonito korišćenje tih sredstava neće se uzeti u razmatranje.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 18.09.2015. godine.

Kompletan tekst konkursa, pravilnik, prijavu, listu članova udruženja kao i spisak onih koji su prošli na prvom konkursu, možete preuzeti u prilogu teksta.