Lesnici

Treba mi pomoc zato sto planiram poceti sadnju lesnika. Zanima me koliko je nase zemljiste, klima i ostali faktori povoljni za ovo voce? Da li ima neko ko se bavi ovim i kako mu ide? Ja zivim u Mladenovcu blizu Beograda, da li je taj teren pogodan za uzgajanje lesnika?

Poštovani,

Osnovna stvar koju treba da uradite, da biste znali koliko je povoljno Vaše zemljište za sadnju leske, je da izvršite analizu zemljišta. Analizu možete obaviti u laboratoriji Tamiš Agrolab u Institutu Tamiš u Pančevu ili u nekoj blizoj Poljoprivrednoj stručnoj službi. Osim povoljnog zemljišta, važna je i pozicija parcele. Da li biste mogli da mi kažete u kom pravcu se prostire parcela (npr. jug-jugoistok) i šta se nalazi u okruženju (npr. voćnjaci, šuma itd.)?

S poštovanjem,

Mast. ing. polj. Stojan Jevremović

PSS Institut "Tamiš"

Objavio stojan_jevremovic

Postovani,

Hvala Vam sto ste odgovorili na moje pitanje. Hteo bih da Vas pitam da li mogu analizu zemljista uraditi negde u Beogradu i da li mi mozete reci kolika je odprilike cena toga? U pitanju je jedna uska, duga parecela koja se prostire sa istoka na zapad. Okruzena je njivama na kojima je trenutbno zasadjena detelina, a u blizini se nalazi i jedna manji vocnjak na kojem su zasadjene sljive.

Objavio mitarana