PSS Zrenjanin-Održana Konferencija "Kako obnoviti mehanizaciju i opremu"

DodatakVeličina
Image icon Zrenjanin-1.jpg106.03 KB
Image icon Zrenjanin-2.jpg85.83 KB
Image icon Zrenjanin-3.jpg83.25 KB
Image icon Zrenjanin-4.jpg76.71 KB

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) je u petak 06.marta u prepunoj skupštinskoj sali grada Zrenjanin održalo konferenciju pod nazivom “Kako obnoviti mehanizaciju i opremu”. Prvi deo konferencije bio je posvećen informacijama o programima subvencija, koje sprovode pokrajinska i republička vlada, fondovi i agencije. Pa su tako ovoj konferencije prisustvovali i svoje programe predstavili kada je u pitanju podrška poljoprivrednicima za nabavku mehanizacije pokrajinski sekretar za poljoprivredu dr Vuk Radojević, Milan Bojić predsednik SUMP-a, direktorka uprave za agrarna plaćanja Biljana Petrović i direktor garancijskog fonda Vojvodine Đorđe Raković, Savetodavci PSS Zrenjanin su za ovu priliku pozvali veliki broj poljoprivrednih proizvođača, kako bi u što većem broju čuli kako da što lakše obnove svoju mehanizaciju, a time i da podignu nivo proizvodnje na svom gazdinsrtvu.

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP), je orga-nizacija koja zastupa pre svega interese mladih poljoprivrednika. Ovo udruženje osnovano je 2015. godine, a sada su članovi i evropskog udruženja mladih poljoprivrednika.

Svoje proizvode predstavili su proizvođači i dobavljači mehanizacije„Agrotech”, Kompanija Kita, Agrovojvodina Mehanizacija i dr, a poljoprivrednicima se obratio i predstavnik NLB banke koji im je ponudio bankarske proizvode koji su namenjeni poljoprivrednim gazdinstvnima.