PSS Sombor - Poseta pomoćnika ministra i tribina za poljoprivrednike

DodatakVeličina
Image icon Kod Karalica.JPG209.88 KB
Image icon na oglednom polju.JPG228.76 KB

27.09.2019. godine pomoćnik ministra poljoprivreda zadužen za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević sa svojim saradnicima Veljkom Đorđevićem i Branislavom Veljkovićem bio je u poseti  PSS Sombor. 

Poseta je zpočeta obilaskom porodične farme krava porodice Karalić Tihomira. Gosti iz ministarstva su upoznati sa proizvodnjom ovog gazdinstva ali i problemima sa kojima se susreće. Nakon ovoga poseta je nastavljena obilaskom oglednog polja PSS Sombor , ogleda šećerne repe, soje i kukuruza. Direktor PSS SOmbor Vladimir Sabadoš i savetodavci su objasnili svrhu postavljanja ogleda i odnos sa poljoprivrednim proizvođačima, o organizaciji Dana polja i sl. Usledio je i pregled prostorija PSS Sombor, novi objekat u kom će biti realizovan projekat sa sredstvima Evropske unije (hladnjače) zatim poseta odelenju za certifikaciju semena i sadnog materijala, poseta laboratorijama ....

Nakon obilaska u Edukativnom centru za poljoprivredne proizvođače u kom su se okupili predstavnici udruženja poljoprivrednika, građana, predstavnici zadruga, predstavnici lokalne samouprave grada Sombora, Apatina i Odžaka održana je tribina o podsticajnim merama koje sprovodi Ministarstvo poljoprivrede kao i o IPARD programima. U vrlo dinamičnom razgovoru mnogi od prisutnih su se javili za reč i izneli su svoje probleme. Gosti iz ministarstva su saslušali sve komentare i obećali da će u najkraćem roku pokušati da pomognu svima.