PSS Sombor - Odrzana promocija knjige Zemljiste, poljoprivreda i ruralni razvoj grada Sombora

 

 

У среду 10.07.2019.године одржана је промоција књиге – монографије „Земљиште, пољопривреда и рурални развој града Сомбора“ аутора Владимира Сабадоша дипл. инг пољопривреде и његових сарадника пред препуном салом Едокутавног центра за пољопривреднике у ПСС Сомбор. 

Монографија „Земљиште, пољопривреда и рурални развој града Сомбора“ је штампана на 468 страна, има 16 поглавља,  123 потпоглавља, 24 карте, 53 табеле, 117 графикона, 442 фотографије и  130 навода литературе и представља монументално издање које ће послужити како пољопривредним произвођачима, тако и Градској управи, инвеститорима, али и свима који су заинтересовани да нешто о овој теми науче.

Поздрављајући присутне госте на промоцији, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је истакла „Добити једно овако капитално дело од великог је значаја, пре свега за локалну самоуправу, али исто тако и за све оне који се баве пољопривредом, за све оне који имају идеје да инвестирају у нешто поред пољопривреде, јер кроз ово дело јасно можемо да видимо да потенцијала и потребе за радом и развојем има у сваком од ових сегмената.“

Захваливши се аутору и његовим сарадницима градоначелница Голубовић је истакла да   ово дело приказује све потенцијале које Сомбор има, али и недостатке, који стварају једну слику и указују на оно што можемо да мењамо и побољшамо.

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Младен Петковић је истакао да ова књига представља један пресек ситуације на територији града Сомбора и треба да представља узор свим локалним самоуправама, нашим градовима и окрузима како треба да представе своју територију, да направе један пресек стања, да се види где се налазимо у датом тренутку и да нам то буде основ за слику где желимо да стигнемо, као и основ за израду неких стратешких докумената.

О књизи су на промоцији говорили  коаутори проф. др Мирослав Малешевић и проф. др Жарко Илин, редовни професор на Пољопривредном факултету Новосадског универзитета, као и сам аутор дипл. инг. пољопривреде Владимир Сабадош, директор ПСС Сомбор.

У прилогу текста је линк са видео материјалом који је ТВ Среће забележила својом камером.

https://www.youtube.com/watch?v=bO17Bwv42Dw&feature=youtu.be