PSS ``Sremska MItrovica`` - Sakupljanje ambalažnog otpada na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica

DodatakVeličina
Image icon m_20190521_163013.jpg25.62 KB

Na teritoriji Opštine Sremska Mitrovica od 20. Maja 2019. godne do 22. Maja 2019. godine se sprovodila akcija preuzimanja ambalažnog otpada od pesticida. Pored SECPA koja prikuplja ambalažni otpad, direktno od proizvođača, od samog početka je uključena i PSS ’’Sremska Mitrovica’’ kao jedan od organizatora i koordinatora ovog eko projekta.

Ove godine u tri dana skupljanja u dogovorenim mestima Opštine Sremska Mitrovica sakupljeno je blizu 5 tona ambalažnog otpada od pesticida. S obzirom da je na programu prikupljanja ostala Opština Stara Pazova i Opština Pećinci, gde ima dosta ozbiljnih i velikih poljoprivrednih proizvođača, očekuje se da se premaši proslogodišnji broj po svim kriterijumima i stavi zaključak da se budi svest ka očuvanju životne sredine.

Kroz prikupljanje ambalažnog otpada od proizvođača koji su već uključeni u akciju, PSS ’’Sremska Mitrovica’’ je organizovala i radionice kako bi upoznala ostale zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa pravilnim zbrinjavanjem ambalažnog otpada i već započela akciju prikupljanja za sledecu godinu.

Planirano je da se tokom godine PSS ’’Sremska Mitrovica’’ više nego inače posveti ekologiji tako da ce se o upravljanju ambalažnog otpada na terenu sa poljoprivrednim proizvođačima još pričati.

Milan Milić, savetodavac zaštite životne sredine