PSS Vrbas - održan drugi seminar Proizvodnja lešnika u Srbiji

DodatakVeličina
Datoteka slike seminar.docx602.14 KB

U Novom Sadu je od 14.05. do 16.05. održan drugi seminar o proizvodnji leske u R.Srbiji u organizaciji MPŠ , italijanske firme Ferrero i kompanije Agriser. Seminar je održan pod nazivom Nova prilika za Srpsku poljoprivredu. Na otvaranju  seminara učesnike ( savetodavce iz cele Srbije, proizvođače) je pozdravio ambasador Italije u Srbiji Carlo Lo Cascio, Željko Radošević državni sekretar MPŠ R. Srbije, generalni direktor kompanije Agriser Peđa Cerović, Alessandro Natile  direktor nabavke za Italiju Ferrero Hazelnut Company , Prof.dr.Zoran Keserović Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Novom Sadu.i dr.

Prvi dan seminara slušaoci su upoznati sa globalnim tržištem lešnika , stanje i perspektiva za razvoj proizvodnje lešnika u Srbiji, ciljevi i način implementacije  i dr. predavači su bili iz Italije i Srbije. Dobar deo obraćanja predavača posvećen je neophodnosti udruživanja proizvođača lešnika , a o načinu udruživanja u Italiji obavestili su nas Roberto Cherubini iz Ministarstva za poljoprivredu R.Italije i Pompeo Mascagne Predsednik Asocijacije Assofrutti .

Drugi dan seminara posvećen je agrotehnici u uzgoju lešnika.

Treći dan je bio posvećen zaštiti lešnika od štetočina.

Predavanja su bila izuzetno korisna, edukativna i sveobuhvatna, predavači odlični, a kompletna organizacija seminara besprekorna.

                                                                                                          Savetodavac, Katarina Radonić