ŽETVENI DAN u Novom Bečeju

DodatakVeličina
Image icon IMG_6159-1.jpg134.27 KB
Image icon IMG_6163-1.jpg123.49 KB
Image icon IMG_6168-1.jpg107.68 KB
Image icon IMG_6169-1.jpg121.33 KB
Image icon DSCN9282 (Custom).JPG129.98 KB

Žetveni dan 2017. godine

 

U organizaciji Zadružnog Saveza Vojvodine, ZZ "Bečej" Bečej, ZZ " Vranjevo" Novi Bečej i Privredne komore Vojvodine 27.06.2017. godine održan je ŽETVENI DAN 2017. godne u Novom Bečeju na parcelama ZZ " Vranjevo".

Sve prisutne pozdravio je Radislav Jovanov predsednik Zadružnog Saveza Vojvodine i istakao da Savez jedanaesti put učestvuje u organizaciji manifestacije, kao i kolika bi trebala da bude cena pšenice. Pozdravne reči uputio je i Boško Vučurević predsednik Privredne komore Vojvodine, kao i Dušanka Dujin direktor ZZ Vranjevo i Miroslav Glavaški direktor ZZ Bečej.

Ovogodišnji žetveni dan otvorio je mr. Vuk Radojević Pokrajinski sekretar za poljoprivredu šumarstvo i vodoprivredu.Sekretar je govorio o razvojnim planovima za poljoprivredu i ono što je učinjeno proteklih godinu dana.Naveo je da agrarni budžet nikada nije bio veći i da je 80% više para u vidu bespovratnih sredstava opredeljeno za poljoprivrednike u odnosu na prošlu godinu., nekoliko novih mera agrarne politike i još mnogo drugih mera kako bi se što više približili poljoprivrednim proizvođačima.

Neizbežna tema je bila i proizvodnja pšenice, ošekivani prinosi i cena. O nepovoljnoj godini za pšenicu i o očekivanim prinosima govorio je i prof. dr. Miroslav Malešević, a o proizvodnoj godini i očekivanim prinosima pričao je i dr. Radivoje Jevtić rukovilac odeljenja za strna žita Instituta za ratarstvo i povrtarstvo.

Obavljena je i žetva jedne parcele pod pšenicom uz prisustvo mnogobrojnih zadrugara i proizvođača.

 

Savetodavac

Zorica Rajačić