Ratarstvo

Objavio rankovv pročitaj više

PSS Senta:Održana radionica u Adi

Sep
18

Dana 13.09.2019 godine savetodavci Jovana Marić i Ana Prijović su održale radionicu na oglednom gazdinstvu u Adi, na teme  Žetva suncokreta i kukuruza i Knjiga polja.

 

Savetodavac Jovana Maric

Objavio jovanam pročitaj više

PSS Sombor - Poseta pomoćnika ministra i tribina za poljoprivrednike

Sep
18

27.09.2019. godine pomoćnik ministra poljoprivreda zadužen za ruralni razvoj Aleksandar Bogićević sa svojim saradnicima Veljkom Đorđevićem i Branislavom Veljkovićem bio je u poseti  PSS Sombor. 

Objavio zoranb pročitaj više

PSS Bačka Topola - Radionica u Feketiću

Sep
16

U Feketiću je 14.09.2019. održana radionica za 5 poljoprivrednih proizvođača. Savetodavac: Vesna Bilić; tema radionice: Značaj kontrole plodnosti zemljišta.

Objavio vesnab pročitaj više

Dan polja hibrida kukuruza-PSS Pančevo

Sep
16

U sredu, 11.09.2019. godine, sa početkom u 10 časova na Oglednom polju PSS INSTITUT TAMIŠ DOO PANČEVO održan je "Dan polja hibrida kukuruza 2019".

Iako je žetva soje u toku kao i berba/žetva kukuruza u zaletu, odazvao se dobar broj poljoprivrednih proizvođača.

Na samom polju pažnja je bila usmerena na posmatranju karakteristika hibrida u godini sa većim količinama padavina u vegetaciji, kao i na otpornost hibrida na jake udare vetra tokom prethodnih nepogoda.

Posmatrani su: visina hibrida, visina klipa, lom i poleganje usled vetra.

Objavio bogdang pročitaj više

PSS Zrenjanin-Održana radionica u Zrenjaninu

Sep
13

Savetodavac Zorica Rajačić održala je radionicu za poljoprivredne proizvođače 12,09,2019, godine u trajanju od 8:30 do 9:30 u prostorijama PSS Zrenjanin. Radionici je prisustvovalo pet poljoprivrednih proizvođača, a tema radionice odnosila se na setvu zdravog i kvalitetnog semena pšenice, koji su parametri kvaliteta semena i izračunavanje setvene norme.

Zorica Rajačić

Rukovodilac savetodavne službe

Objavio rajacicz pročitaj više

PSS Sremska Mitrovica- Održana radionica u Bešenovu

Sep
12

Dana 11.09.20019. savetodavac Jovan Bojić održao je radionicu na gazdinstvu Mikić Stevana.Tema radionice je Vođenje knjige polja.

Objavio jovanb pročitaj više

PSS Senta - radionica

Sep
09

Dana 03.09.2019. savetodavac Ana Prijović održala je radionicu na RPG Duška Kenđura na temu ''Knjiga polja''. Radionici je prisustvovalo 6 proizvođača.

Objavio anap pročitaj više

Žetva soje

Sep
09

            Soje je kultura koja je poslednjih petnaestak godina  zabeležila  značajano povećanje površina na parcelama individualnih poljoprivrednih proizvođača. Ova 2019. godina bila je specifična godina za proizvodnju soje. Nakon sušnog proleća u setvi i nicanju u mesecu maju pale su značajne količine padavina koje su pogodovale razvoju useva soje .Trend obilnih padavina nastavio se i u mesecu junu, što je uticalo da se usevi soje bujno razvijaju. U junu su takođe vladale i visoke temperature.

Objavio jelenai pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Ratarstvo