Povrtarstvo

PSS Sombor- Značaj đubrenja povrtarskih kultura

Mart
21

Povrće ima veliki značaj u ishrani stanovništva. Zato se njegovoj proizvodnji poklanja sve veća pažnja, kako sa aspekta dobijanja sve većih prinosa, tako i proizvoda dobrog kvaliteta. Povrtarske biljke zahtevaju plodna zemljišta.Povrtarske kulture  imaju velike zahteve u hranljivim materijama tako da se njihovo đubrenje dosta razlikuje od đubrenja drugih kultura zbog slabije razvijenog korenovog sistema, brzog porasta i kratke vegetacije, visokih prinosa sa jedinice površine i više žetvi tokom godine, navodnjavanje i drugih osobenosti.

Objavio smiljkam pročitaj više

Đubrenje krastavaca

Mart
20

Krastavac je jednogodišnja biljka iz porodice Cucurbitaceae. Uporebljavaju se fiziološki nedozreli plodovi u svežem ili prerađenom stanju. Gaji se kao salatni krastavac na otvorenom polju, u staklenicima i plastenicima i kao industrijski.Krastavac iziskuje obilno đubrenje organskim i mineralnim đubrivima. Naročito povoljno deluje stajnjak. Ako se gaji na otvorenom polju, na zemlji, đubri se sa 30-40 t/ha, na žičanim konstrukcijama 50-70 t/ha i u zaštićenom prostoru 100-150 t/ha goveđeg stajnjaka.

Objavio smiljkam pročitaj više

PSS SENTA: Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2018. godini

Mart
19

PSS SENTA:     Uredba o raspodeli  podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2018. godini

Objavio anap pročitaj više
Objavio rankovv pročitaj više

PSS SENTA : PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA OSNOVNE PODSTICAJE

Mart
08

PSS SENTA : PODNOŠENjE ZAHTEVA ZA OSNOVNE PODSTICAJE NA OSNOVU PRAVILNIKA O NAČINU OSTVARIVANjA PRAVA NA OSNOVNE PODSTICAJE U BILjNOJ PROIZVODNjI I OBRASCU ZAHTEVA ZA OSTVARIVANjE TIH PODSTICAJA U 2018 GODINI

 

Ovim pravilnikom bliže se propisuje način ostvarivanja prava na osnovne podsticaje, kao i obrazac zahteva za ostvarivanje tih podsticaja. Zahtev sadrži:

-           podatke o podnosiocu;

Objavio anap pročitaj više

PSS SENTA - Održano predavanje u Tornjošu

Feb
27

Dana 27. februara 2018. godine u  TORNJOŠU sa početkom u 10,00 časova održano je predavanje, na zahtev i u prostorijama Udruženja poljoprivrednika "Brazda". Predavanje je držal savetodavac Nataša Ademi.

Objavio natasaa pročitaj više

PSS SENTA - Održano predavanje u Tornjošu

Feb
26

Dana 23. februara 2018 godine u  TORNJOŠU sa početkom u 10,00 časova održano je predavanje. Predavanje je održano na zahtev i u prostorijama Udruženja poljoprivrednika "Brazda". Predavanje su držali savetodaci Dževat Ademi i Nataša Ademi.

Objavio natasaa pročitaj više

PSS"Sombor" - održano predavanje u Stanišiću

Feb
23

Dana  21,02,2018 g sa početkom u 12 časova u prostorijama Mesne zajednice Stanišić savetodavci PSS "Sombor" održali su predavanja za poljoprivredne proizvođače. Savetodavac Olivera Sekulić govorila je o rezultatima ogleda sa nastiranjem u proizvodnji paprike i paradajza, savetodavac Jelena Perenčević govorila je o suzbijanju štetočina i bolesti u proizvodnji crnog luka, savetodavac Branislav Ogrizović govorio je o upotrebi ručnih prskalica.

Objavio oliveras pročitaj više

PSS Sombor-održano predavanje u Novom Sadu

Feb
19

Dana 10.02.2018. u Novom Sadu u Velikoj sali Master centra Novosadskog sajma, održano je XIX Savetovanje povrtara sa temom "Savremena proizvodnja povrća". Predstavnici PSS Sombor imali su izlaganje na sledeće teme:

1. Efekti nastiranja zemljišta i mere za prevazilaženje problema koji nastaju u uslovima ekstremno visokih temperatura- Vladimir Sabadoš, Daniela Dorotić, Žarko Ilin

2. Suzbijanje tripsa u crnom luku- Jelena Perenčević

Objavio jelenap pročitaj više

PSS SENTA - Održana radionica u Crnoj Bari

Feb
17

Dana 13. februara 2018. godine sa početkom u 19,00 časova u CRNOJ BARI, na zahtev poljoprivrednih proizvođača,  održana je RADIONICA. Radionica je održana  u prostorijama MZ. 

Objavio natasaa pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Povrtarstvo