Hobi, stari zanati

PSS Zrenjanin: Etno festival "Banatska priča"

Maj
30

Etno festival “Banatska priča”

 

Etno festival "Banatska priča"  u Zrenjaninu, okupio je po jedanaesti put  veliki broj  učesnika  koji promovišu tradiciju, folklor, kulturno umetničke vrednosti i duhovno nasleđe Banata.

Predstavilo se više od 120 izlagača starih zanatskih proizvoda  i rukotvorina, hrane i pića, a organizovane su i  radionice tkanja, izrade magneta…

Objavio ivanav pročitaj više

,,Topli procesi za izradu domaćih sapuna"

Apr
27

Postoje tri načina proizvodnje sapuna: ,,hladni proces", u kome se reakcija odvija na sobnoj temperaturi, ,,poluključajući" ili ,,topli proces", gde se reakcija odvija blizu temperature ključanja i ,,proces sa potpunim prokuvavanjem", gde se reaktanti ostavljaju da provre najmanje jednom, a glicerol se izdvaja. Postoje dva tipa toplog procesa.Prvi je  ITMHP (,,in the mold hot proces", topli proces u kalupu), dok je drugi CPHP (,,crockpot hot process", topli proces u kazanu).

Objavio violetams pročitaj više
Objavio zorica pročitaj više

PSS Sremska Mitrovica: Održana 43. izložba sitnih životionja "Sirmijum 2015"

Nov
09

Od 6.11.2015. do 8.11.2015. godine u Sremskoj Mitrovici je u organizciji Udruženja za zaštitu i odgoj sitnih životnija “Sremska Mitrovica”, održana je 43. izložba živine, golubova, ptica pevačica i kunića. I ovogodišnja izložba je kao i predhodne veoma dobro posećna i medijski propraćena.

U sklopu izložbe zadnjeg dana je održana tradicionalna berza sitnih životinja.

Objavio zeljkog pročitaj više

PSS Ruma: Rimski dani u Hrtkovcima

Sep
10
Poštovani saradnici, prijatelji i kolege,
 
Objavio sandak pročitaj više
Objavio ivanav pročitaj više

Žene preduzetnice na 82.međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Maj
15

Tokom obilaska sajma prijatno smo bile iznenađene susretom sa dvema izuzetnim ženama Mijić Nadicom i Silvijom Romić koje su na sajmu izlagale svoje rukotvorine, veoma elegantne i interesantne unikatne odevne predmete izrađene u kućnoj radinosti. Obe su bile ljubazne da nam pokažu svoje predmete i kažu nam nešto više o svojoj proizvodnji.

Objavio tatjanam pročitaj više

PSS Zrenjanin na štandu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine

Maj
13

Posete privrednih delegacija, stručni skupovi, atraktivna dešavanja na štandovima izlagača obeležile su i četvrti sajamski dan.

Na štandu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine 12.05.2015. godine pored kolega iz Ministarstva i Uprave za agrarna plaćanja, prisutni su bili i savetodavci poljoprivrednih stručnih službi iz Mladenovca, Jagodine, Čačka, B.Topole i Zrenjanina.

Savetodavci su predstavljali rad svojih službi i proizvode poljoprivrednih proizvođača sa svojih terena.

Objavio ivanav pročitaj više

Održani Dani šunke u Vršcu

Sep
24

Održana je prezentacija u Hotelu Srbija 19.09.2014. godine u Vršcu sa početkom od 10h, povodom dobijanja rešenja za registraciju oznake geografskog porekla „Vršačka Šunka“ kao IME POREKLA za suvomesnati proizvod.

Predstavljen je četvorogodišnji rad na projektu kroz nekoliko kvalitetnih predavanja-prezentacija direktnih učesnika u izradi elaborata.

Objavio zoranr pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Hobi, stari zanati