Organska i integralna poljoprivreda

Institut "Taniš" - objavljeni rezultati israživanja u oblasti organske proizvodnje

Jul
06

Rezultati istraživanja sprovedenih na organskom eksperimentalnom polju u Institutu "Tamiš" objavljeni su u međunarodnom časopisu "Periodica Polytechnica Chemical Engineering" (IF 1.382) pod naslovom: "Comparison between Organic and Conventional Spelt and Wheatgrass juice".

https://www.researchgate.net/publication/333806974_Comparison_between_Or...

Objavio vladanu pročitaj više

Objavljen Oranic News 56/57

Jun
06

Najnoviji broj elektronskog časopisa Organic News br. 56/57 obrađuje vesti i aktuelna dešavanja iz zemlje i inostranstva, kao i teme vezane za različite oblasti organske proizvodnje. Izdavač je Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica", a saradnici su svi oni kojima je organska proizvodnja i zaštita životne sredine predmet rada i interesovanja.

Objavio vladanu pročitaj više

NOVO TEHNIČKO REŠENJE U OBLASTI ORGANSKE PROIZVODNJE

Maj
06

Мinistarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja Rеpublikе Srbiје u аprilu 2019. gоdinе prihvatilo je tehničko rešenje u oblasti organske proizvodnje „Оdržаvаnjе plоdnоsti zеmlјištа nа оrgаnskоm gаzdinstvu mоdеlirаnjеm plоdоrеdа sа učеšćеm lucеrkе“ u kategoriji Novo tehničko rešenje primenjeno na nacionalnom nivou (m 82).

Objavio vladanu pročitaj više

Radionica u Crepaji

Apr
24

24. aprila 2019. godine u naseljenom mestu Crepaja u Opštini Kovačica, na registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu Jasmine Novakov održana je radionica koja se odnosila na kontrolu korova u organskoj proizvodnji.

Objavio vladanu pročitaj više

Objavljen 55 Ogranic News

Apr
23

Najnoviji broj elektronskog časopisa Organic News br. 55 obrađuje vesti i aktuelna dešavanja iz zemlje i inostranstva, kao i teme vezane za različite svere organske proizvodnje. Izdavač je Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica", a saradnici su svi oni kojima je organska proizvodnja i zaštita životne sredine predmet rada i interesovanja.

Objavio vladanu pročitaj više

Organska proizvodnja žita

Apr
15

Knjiga koja je pred vama predstavlja uspešan spoj autorovih sopstvenih istraživanja i savremenog tumačenja rezultata iz relevantne naučne literature. Može se preporoučiti kao izvanredni priručnik, sadašnjim i potencijalnim organskim proizvođačima, ali i širem krugu korisnika u stručnoj i naučnoj javnosti, jer obiluje inovativnim agrotehničkim metodama za uspešno sprovođenje organske proizvodnje (izvod iz recenzije).

Objavio vladanu pročitaj više

PSS Ruma-Predavanje u Rumi

Apr
01

PSS RUMA Predavanje u Rumi

 

 

U Rumi je,  29.03.2019. od 18h  do 21 h, u  PSS Ruma, održano predavanje za poljoprivredne proizvođače o aktuelnostima u poljoprivredi.

Savetodavci PSS Ruma su obradili teme iz oblasti voćarstva, ratarstva, standarda, zaštite bilja i agroekonomije:

 

Objavio sandak pročitaj više

Objavljen 54 Ogranic News

Apr
01

Najnoviji broj elektronskog časopisa Organic News br. 54 obrađuje vesti i aktuelna dešavanja iz zemlje i inostranstva, kao i teme vezane za različite svere organske proizvodnje. Izdavač je Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje "Serbia Organica", a saradnici su svi oni kojima je organska proizvodnja i zaštita životne sredine predmet rada i interesovanja.

Objavio vladanu pročitaj više

Radionica u Pančevu

Mart
21

21. marta 2019. godine od 13 do 14 časova u Institutu Tamiš održana je radionica za učenike srednje poljoprivredne škole "Josif Pančić" i z Pančeva, na temu "Metod savetodavnog rada prilikom uvođenja proizvođača u organsku proizvodnju".

Objavio vladanu pročitaj više

Stranice

Subscribe to RSS - Organska i integralna poljoprivreda